Ουκρανικά ανέκδοτα: «Εκκενώστε τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια – Θα κάνουμε αντεπίθεση»!

 Μιλούν για μεγάλη μάχη

Η Ουκρανία προειδοποίησε τους  κατοίκους στη νότια Χερσώνα και τη Ζαπορίζια να εκκενώσουν τις περιοχές καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια αντεπίθεση για να ανακαταλάβει την περιοχή.

Βέβαια αναλυτές αναφέρουν ότι και μόνο το ότι αναφέρουν το σημείο της υποτιθέμενης αντεπίθεσης είναι δείγμα οτι το Κίεβο διαχειρίζεται επικοινωνιακά τις ήττες της για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Οι περιοχές απελευθερώθηκαν γρήγορα από τα ρωσικά στρατεύματα στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού διέσχισαν τη γέφυρα από την Κριμαία.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Iryna Vereshchuk, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το υπουργείο επανένταξης των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών, κάλεσε τους Ουκρανούς στα κατεχόμενα να φύγουν με «όλα τα δυνατά μέσα».

«Πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να φύγετε γιατί οι ένοπλες δυνάμεις μας θα επανακαταλάβουν τις περιοχές. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, ούτως ή άλλως όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα», είπε σημειώνοντας ότι πραγματοποιούνται εκκενώσεις και ότι οι άνθρωποι στα κατεχόμενα ήταν ενήμεροι.

Σε ανάλογο τόνο και ο Yuriy Sobolevskyi, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, που δήλωσε στο United News της Ουκρανίας το Σάββατο ότι αν και είναι πολύ δύσκολο να εκκενωθεί η περιοχή, «πρέπει να γίνει». Είπε σε όσους δεν μπορούν να φύγουν να προετοιμαστούν για σκληρές μάχες.

«Όσοι δεν μπορούν να φύγουν με κανέναν τρόπο, θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι θα χρειαστούν ξανά καταφύγιο, είναι απαραίτητο να έχουν προμήθειες νερού, μια ορισμένη ποσότητα τροφής για να επιβιώσουν από την επίθεση των στρατευμάτων μας».

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, ένα thinktank με έδρα την Ουάσιγκτον, δήλωσε στις 6 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να θέτουν τις προϋποθέσεις για μια αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας.

Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...