Έφθασε στην Τεχεράνη ο Βλαντίμιρ Πούτιν Ο Βλ. Πούτιν πραγματοποιεί στην Τεχεράνη την πρώτη επίσκεψή του εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη, όπου αναμένεται να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Ιρανό και τον Τούρκο ομόλογό του σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε απευθείας εικόνες από την άφιξη του Πούτιν στην ιρανική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Ιράν φρόντισε να στρώσει ένα κόκκινο χαλί για τον Πούτιν στο αεροδρόμιο Mehrabad της Τεχεράνης, όπου ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί τον χαιρέτησε θερμά προτού ξεκινήσει η προεδρική αυτοκινητοπομπή για την πόλη.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένει ότι οι συνομιλίες για την ασφαλή διέλευση των φορτίων με ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι τα ουκρανικά σιτηρά θα καταλήξουν στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...