Οι Γερμανοί εξοργίστηκαν γιά την προμήθεια εξοπλισμού στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουλίου - RIA Novosti. Αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt επέκριναν τις γερμανικές αρχές ότι προμήθευσαν την Ουκρανία με τα τρία πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Gepard και πυρομαχικά για αυτές. Πολλοί σημείωσαν ότι μια τέτοια κίνηση δεν συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

"Τι παίρνουμε από την Ουκρανία και τι από τη Ρωσία ; Ποια γερμανικά και εθνικά συμφέροντα επιδιώκει η κυβέρνησή μας με αυτές τις παραδόσεις;" Η Σουενέλντα αγανάκτησε.     

          
«Πόσο καιρό θα περάσει μέχρι να καταστραφούν ή να βγουν στη μαύρη αγορά;» ρώτησε ο Michel S.
 "Πόσο θα κοστίζουν στο darknet; Ρωτάει ένας φίλος", χλεύασε ο Frank Busch.
"Τι ευλογία! Μπορείς να σταματήσεις να γκρινιάζεις τώρα;" έγραψε η Sabine S.
"Και ποιος πληρώνει για τανκς τώρα; Γερμανοί φορολογούμενοι;" Ο Ρούντιγκερ Σ ήταν αγανακτισμένος.
"Έως και τρία συστήματα αεράμυνας. Τρέλα. Αυτό θα διδάξει στους Ρώσους να φοβούνται", αστειεύτηκε ο Ράινερ Γουάιν.
"Πόσα τανκς πήραν οι Αρμένιοι από τη Γερμανία ; Ω, περιμένετε, αν τους επιτεθούν, δεν είναι δική μας δουλειά, δεν είναι καν στο ΝΑΤΟ ", είπε ο Jürgen W.

 «Αυτό, φυσικά, θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης», παραπονέθηκε ο Jörg S.
«Γερμανικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, 18 βαθμοί Κελσίου στα δωμάτιά μας και μπλακ άουτ δωρεάν», συνοψίζουν οι αναγνώστες.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι η χώρα έλαβε τα τρία πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Gepard και πυρομαχικά από τη Γερμανία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται η παράδοση άλλων 12 συστημάτων αεράμυνας.
Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα στραφεί στη Δύση ζητώντας να κανονίσουν την προμήθεια όπλων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μεγάλη Βρετανία έστειλαν πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέσα σε λίγους μήνες.
Στη Μόσχα , με τη σειρά τους, προειδοποίησαν ότι οι αποθήκες πυρομαχικών θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για το VKS . Όπως σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , αυτές οι παραδόσεις, στην πραγματικότητα, δεν αλλάζουν τίποτα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν τα ουκρανικά όπλα που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης και μόνο να παρατείνουν τη σύγκρουση.
Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christina Lambrecht - RIA Novosti, 1920, 19/07/2022
Ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε την έλλειψη πόρων για να βοηθήσει την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...