Σεργκέι Σόιγκου: Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία

 Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Από στρατιωτική άποψη, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Beta.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κύρια χρησιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας είναι να απαντήσουν ή να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

«Η χρήση τους περιορίζεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ορίζονται στις ρωσικές οδηγίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό», πρόσθεσε ο Σόιγκου, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία εξάλειψε πλήρως τα χημικά όπλα το 2017.

Μιλώντας για την υποβάθμιση της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, ο Shoju είπε:

«Η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη έχει γίνει χειρότερη από ό,τι στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου. Η στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας χαρακτηρίζεται από τις πιο επιθετικές αντιρωσικές προκαταλήψεις. Σημαντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ μεταφέρθηκαν στην ήπειρο από την Αμερική και ο αριθμός τους στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκε πολλές φορές. Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις στην ανατολική πλευρά του και αυτό ξεκίνησε πριν ακόμη ξεκινήσει η Ρωσία την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

ΠηγήΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...