Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει τους τουρίστες από τη Ρωσία

 Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει την είσοδο Ρώσων τουριστών στο πλαίσιο των κυρώσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Richard Marles. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, σημείωσε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν στην ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν αφορούν απλούς πολίτες.

Έχουμε μια σειρά από κυρώσεις, και απευθύνονται στη ρωσική κυβέρνηση <...>, δεν απευθύνονται στους ίδιους τους Ρώσους. Δεν είναι αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή » , είπε ο Marles .

Η συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας σταμάτησε να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου, 15 χρόνια μετά την υπογραφή της. Η απόφαση επικυρώθηκε τελικά από το Συμβούλιο της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τώρα, για να αποκτήσουν βίζα εισόδου, οι Ρώσοι θα πρέπει να πληρώσουν 80 ευρώ αντί 35 ευρώ, ενώ η μέγιστη περίοδος για την επεξεργασία των αιτήσεων παρατείνεται σε 45 ημέρες. Η λίστα των απαιτούμενων εγγράφων έχει διευρυνθεί. Σύμφωνα με τις γενικές συστάσεις προς τις χώρες της ΕΕ σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων για βίζα, οι Ρώσοι δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη είσοδο στο έδαφος της ένωσης. Οι τουριστικές βίζες θα θεωρούνται τελευταίες.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ σκοπεύουν να αυξήσουν τον αριθμό των προξενικών υπαλλήλων στη Μόσχα, γεγονός που θα απλοποιήσει την έκδοση βίζας στους Ρώσους. Σύμφωνα με αυτήν, τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των κρατών στο μέλλον.

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...