Bloomberg: Οι λόγοι που η ΕΕ «παγώνει» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

 Το πως οι διαφωνίες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερούν την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο καταγράφει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, εκτιμώντας πως θα καθυστερήσει η εφαρμογή μιας συμφωνίας για το θέμα, μέχρι να οριστικοποιηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συνομιλιών, Κύπρος και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση για πλαφόν στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές ηλεκτρικών ειδών, ενώ άλλα μέτρα που συζητούνται περιλαμβάνουν επίσης ελέγχους των εισαγωγών διαμαντιών και απαγόρευση ορισμένων προϊόντων χάλυβα. Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα για το πακέτο κυρώσεων.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συναντήθηκε με εκπροσώπους κρατών το Σαββατοκύριακο στην προσπάθεια να υπάρξει ένας συμβιβασμός για τα μέτρα, σύμφωνα με το διεθνές μέσο. Οι χώρες ενδέχεται να πιέσουν για μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από μια άτυπη συγκέντρωση των ηγετών των 27 κρατών-μελών στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία άρχισε να διεξάγει δημοψηφίσματα για την προσάρτηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Τζεντιλόνι: Η συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα ρίξει χαμηλά την τιμή του

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...