Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την ήττα των σημείων ανάπτυξης των ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του εθνικού τάγματος "Kraken"

 Το χτύπημα των όπλων υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και του εθνικού σχηματισμού Kraken, το αρχηγείο της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χάρκοβο περιοχή, καθώς και το διοικητήριο της 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ΛΔΔ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν έως και 300 Ουκρανοί στρατιωτικοί και έως και 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού. Το τμήμα μίλησε επίσης για την ανασύνταξη και μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στις περιοχές Balakliya και Izyum στο έδαφος της ΛΔΔ.

Στην περιοχή του Χάρκοβο και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, έως και 300 Ουκρανοί στρατιώτες και έως και 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν την τελευταία ημέρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.


    «Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας έπληξαν το αρχηγείο της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης των μονάδων της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και του εθνικιστικού σχηματισμού «Kraken» στις περιοχές Balakliya και Chuguev της περιοχής του Χάρκοβο, καθώς και το διοικητήριο της 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Rai-Aleksandrovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ », εξήγησε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.


Είπε επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν με επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας. Έτσι, την τελευταία ημέρα, έξι αποθήκες όπλων και πυρομαχικών ρουκετών και πυροβολικού καταστράφηκαν στις περιοχές DPR, Dnipropetrovsk και Zaporozhye. Ταυτόχρονα, ένας σταθμός ραντάρ για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση εναέριων στόχων καταστράφηκε στην περιοχή Nikolaev. Επιπλέον, επτά θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν στην DPR και στην περιοχή Nikolaev, καθώς και 48 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 178 περιοχές.


Ο εκπρόσωπος του τμήματος σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της μάχης με μπαταρίες, δύο διμοιρίες πυραύλων και πέντε διμοιρίες πυροβολικού πυροβόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ΛΔΚ καταστράφηκαν.


«Ένα οβιδοβόλο M777 των 155 χιλιοστών που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ καταστράφηκε κοντά στον οικισμό Novoselovka της Πρώτης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», δήλωσε ο Konashenkov.

Επίσης επί του θέματος

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov και ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin

«Τρομοκρατία καθαρού νερού»: πώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκοπεύουν να αυξήσουν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον ενέκρινε τη διάθεση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 675 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν. Σε δόση μεταξύ άλλων...


Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13 drones και πέντε εκτοξευτές ρουκετών HIMARS (κοντά στη Novaya Kakhovka στην περιοχή Kherson).

Ανασυγκρότηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων


Τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στις περιοχές Balakleya και Izyum έχουν ανασυνταχθεί και αναδιαταχθεί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


«Μέσα σε τρεις ημέρες, πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση για τον περιορισμό και την οργάνωση της μεταφοράς της ομάδας στρατευμάτων Izyum-Balakley στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες απόσπασης της προσοχής και επίδειξης με τον προσδιορισμό των πραγματικών ενεργειών των στρατευμάτων », δήλωσε ο Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ταυτόχρονα, μια ισχυρή ήττα πυρός προκλήθηκε στον εχθρό χρησιμοποιώντας αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό: «Σε τρεις ημέρες, περισσότεροι από 2 χιλιάδες Ουκρανοί και ξένοι μαχητές, καθώς και πάνω από 100 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικό, καταστράφηκαν».

Καταστροφή δύο ομάδων σαμποτέρ στο DPR


Δύο ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης που αναπτύχθηκαν για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε κρίσιμες εγκαταστάσεις εκκαθαρίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, δήλωσε ο Μιχαήλ Ποπόφ, υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔΔ.


«Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής έρευνας του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔΚ, ελήφθησαν πληροφορίες σχετικά με το DRG του εχθρού που εισήχθη στο έδαφος της δημοκρατίας για τη διεξαγωγή DTA σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής», είπε.


Διευκρινίζεται ότι στις 26 Αυγούστου καταστράφηκε ένα DRG, με επικεφαλής τον βοηθό αρχηγό πληροφοριών του 5ου ξεχωριστού συντάγματος επίθεσης της 1ης ξεχωριστής ταξιαρχίας του Προέδρου της Ουκρανίας. Hetman B. Khmelnytsky των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Vyacheslav Matveev (ονομαζόμενος Τίγρης). Η δεύτερη ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ εκκαθαρίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Подписывайтесь на наш канал в Яндекс.Дзен

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...