Χερσώνα: Νέα συντριβή ουκρανικής επίθεσης από το ρωσικό Πυροβολικό – Μεγάλες οι απώλειες

 Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να βομβαρδίσουν το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια

Στον «τοίχο» του ρωσικού Πυροβολικού έπεσαν οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες συνετρίβησαν κάτω από τις πίεση των μαζικών πυρών.

Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι  επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε Χάρκοβο, Χερσώνα και Λουχάνσκ εξουδετερώθηκαν πλήρως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ από τη Ρωσία, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πυροβολικό της Ουκρανίας έβαλε επίσης κοντά στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια. Η ραδιενέργεια στην περιοχή παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Χερσώνα συνεχίζουν να προτρέπουν τους αμάχους να «εκκενώσουν» την περιοχή, με μια ανάρτηση στο Telegram σημειώνοντας ότι «Λόγω της τεταμένης κατάστασης στο μέτωπο, του αυξημένου κινδύνου μαζικού βομβαρδισμού της πόλης και της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων, όλοι οι άμαχοι πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως το πόλη» και να περάσουν  στην ανατολική πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την ανατολική πλευρά  του ποταμού Δνείπερου. Αφού ανακοινώθηκαν οι προειδοποιήσεις για μια ουκρανική αντεπίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν τη Χερσώνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...