Οι 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας

 Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, μεταβείτε απευθείας στις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας .

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται την Ευρώπη, σκέφτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ως ένα μπλοκ 27 χωρών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Δεδομένου του σημαντικού μεγέθους και του πληθυσμού της στα 447,7 εκατομμύρια, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσώπευε 14,5 τρισεκατομμύρια ευρώ του ΑΕΠ το 2021. Με μια τόσο μεγάλη οικονομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταναλώνει επίσης πολλή ενέργεια.

Σύμφωνα με το Statista, η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας ήταν 60,12 exajoules το 2021, από 57,07 exajoules του 2020 που επηρεάστηκαν από την πανδημία, αλλά μειωμένη από 60,73 exajoules του 2019.

Όσον αφορά τη σύνθεση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας της ΕΕ το 2021, το πετρέλαιο αντιπροσώπευε 21,32 εξτζάουλ, το φυσικό αέριο 14,28 εξτζάουλ, ο άνθρακας 6,74 εξτζάουλ, η πυρηνική ενέργεια 6,62 εξάτζουλες, η υδροηλεκτρική ενέργεια 3,24 εξτζάουλ και η υδροηλεκτρική ενέργεια 3,24 εξάτζουλες.

Ανανεώσιμη ενέργεια

Πολλά μέρη της Ευρώπης προσπαθούν να μεταβούν στη βιώσιμη ενέργεια, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΕ έχει σημειώσει κάποια πρόοδο σε αυτό το μέτωπο. Το 2020, για παράδειγμα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ό,τι τα ορυκτά καύσιμα για πρώτη φορά. Στο μέλλον, η ΕΕ ελπίζει να μειώσει τις καθαρές εκπομπές κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 και να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Όσον αφορά τις επιμέρους χώρες μεταξύ της ΕΕ, υπήρξαν επίσης ορισμένες ενθαρρυντικές τάσεις όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από τις 26 Οκτωβρίου 2021, 9 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταργήσει επιτυχώς τον άνθρακα και 13 έχουν δεσμευτεί για ημερομηνία σταδιακής κατάργησης.

Σύμφωνα με το Energy Outlook 2022 της BP, η ΕΕ βρίσκεται σε ταχεία διαδικασία απαλλαγής από άνθρακα και ως εκ τούτου, η εταιρεία πιστεύει ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πρωτογενή ενέργεια στην ΕΕ θα είναι 54% έως 78% έως το 2050. Δεδομένης της ενεργειακής απόδοσης παίζει μεγάλο ρόλο ρόλο στις ευρωπαϊκές πολιτικές, η πρωτογενής ενέργεια μειώνεται επίσης περίπου 1% ετησίως τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με την BP, το καθαρό υδρογόνο θα μπορούσε τελικά να είναι ένας βασικός ενεργειακός φορέας που βοηθά στην απεξάρτηση από τον άνθρακα κλάδους της βιομηχανίας και των μεταφορών.

Ρωσία Ουκρανία

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επηρεάσει σημαντικά τις ενεργειακές αγορές της Ευρώπης.

Ως αποτέλεσμα του πολέμου, το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο ακριβό και η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή σε πολλά μέρη της Ευρώπης ως αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι η Ρωσία είναι επίσης μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου, οι τιμές του πετρελαίου είναι επίσης υψηλότερες.

Λόγω του πολέμου και άλλων λόγων, οι τιμές της ενέργειας είναι σημαντικά υψηλότερες σε πολλές χώρες της ΕΕ από ό,τι ήταν πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης έχουν δει τα έσοδά τους το 2022 να αυξάνονται σε σύγκριση με το 2021.

Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε επίσης σε πολλά μέρη της Ευρώπης, γεγονός που μείωσε τη συνολική ζήτηση ενέργειας.

Pixabay/Δημόσιος Τομέας

Μεθοδολογία

Για τη λίστα των 15 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών, πήραμε τις 15 κορυφαίες εταιρείες με τα περισσότερα έσοδα που εδρεύουν στην Ευρώπη που ήταν είτε εταιρείες κοινής ωφέλειας είτε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου σύμφωνα με τις εταιρείες της companymarketcap.com που ταξινομούνται κατά λίστα εσόδων.

Για τους αριθμούς εσόδων μας, χρησιμοποιήσαμε τα δεδομένα της companymarketcap.com.

Οι 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας

15. Repsol

Έσοδα: 74,33 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Repsol είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Ισπανία με έσοδα άνω των 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στην Ευρώπη, η Repsol διαθέτει 1,852 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου σε αποδεδειγμένα αποθέματα και παράγει 648.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα καθαρής μέσης παραγωγής. Η Repsol διαθέτει επίσης πάνω από 3.200 MW δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 100% χαμηλών εκπομπών. Δεδομένης της κλίμακας της, η Repsol κατατάσσεται #15 στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας.

14. EDF (Electricité de France)

Έσοδα: 95,65 δισεκατομμύρια δολάρια

Η EDF (Electricité de France) είναι μια πολυεθνική εταιρεία κοινής ωφελείας με έδρα τη Γαλλία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία ενέργειας, πωλήσεις ενέργειας και υπηρεσίες ενέργειας. Η EDF (Electricité de France) είναι επίσης ηγέτης στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα με ένα ποικίλο μείγμα παραγωγής που περιλαμβάνει πυρηνική και ανανεώσιμη ενέργεια, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια. Στόχος της EDF (Electricité de France) είναι να οικοδομήσει ένα καθαρό μέλλον μηδενικής ενέργειας με ηλεκτρική ενέργεια και καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Από τον Οκτώβριο του 2022, η εταιρεία παρέχει ενέργεια σε υπηρεσίες σε περίπου 38,5 εκατομμύρια πελάτες, εκ των οποίων τα 28 εκατομμύρια βρίσκονται στη Γαλλία. Η EDF (Electricité de France) ανήκει σε μεγάλο βαθμό και η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία να εθνικοποιήσει πλήρως την εταιρεία που έχει έσοδα 95,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

13. Ε.Ο.Ν

Έσοδα: 107,92 δισεκατομμύρια δολάρια

Η E.ON είναι κορυφαίος ευρωπαϊκός φορέας εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων και ενεργειακών υποδομών με έδρα τη Γερμανία με έσοδα 107,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεδομένης της κλίμακας της εταιρείας, η E.ON έχει 72.000 υπαλλήλους, 51 εκατομμύρια πελάτες, 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ενεργειακών δικτύων και 35 δισεκατομμύρια ευρώ ρυθμιζόμενη βάση ενεργητικού. Η E.ON είναι επίσης ηγέτης στη βιώσιμη ενέργεια. Η E.ON λέει σχετικά με τους στόχους της, "Σήμερα, επικεντρωνόμαστε στο να χρησιμοποιήσουμε τις επιχειρήσεις μας για να οδηγήσουμε την απαλλαγή από τον άνθρακα από τον ενεργειακό κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή, να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Θέλουμε να να μειώσουμε περαιτέρω εκείνες τις εκπομπές που μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα και να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι έως το 2040. Για να το πετύχουμε αυτό, θα μειώσουμε τις δικές μας εκπομπές (Πεδίο 1 και 2) κατά 75 τοις εκατό έως το 2030 και 100 τοις εκατό έως το 2040 σε σύγκριση με το 2019.

12. Rosneft

Έσοδα: 111,11 δισεκατομμύρια δολάρια

Αν και η Ρωσία δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μέρος της Ευρώπης και έτσι η Rosneft μπαίνει στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. Η Rosneft είναι μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με έδρα τη Ρωσία που δραστηριοποιείται στην εξερεύνηση, ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με έσοδα 111,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Rosneft είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο.

11. Λουκόιλ

Έσοδα: 124,77 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Lukoil είναι μια άλλη μεγάλη ρωσική ενεργειακή εταιρεία που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όσον αφορά την κλίμακα, η Lukoil έχει 15,4 δισεκατομμύρια boe αποδεδειγμένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η Lukoil παρήγαγε επίσης 2,1 εκατομμύρια boe την ημέρα σε υδρογονάνθρακες το 2020 και έχει 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως διύλισης το 2020. Η Lukoil κατατάσσεται #11 στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας.

10. Eni SpA (NYSE:E)

Έσοδα: 135,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Eni SpA (NYSE:E) είναι μια παγκόσμια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα την Ιταλία με έσοδα 135,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, η Eni SpA (NYSE:E) "δραστηριοποιείται στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην ανάπτυξη και παραγωγή κοιτασμάτων, καθώς και στην προμήθεια, εμπορία και αποστολή φυσικού αερίου, LNG, ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων. Μέσω διυλιστηρίων και χημικών εργοστασίων, η Eni επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο και άλλες πρώτες ύλες με βάση το πετρέλαιο για την παραγωγή καυσίμων, λιπαντικών και χημικών προϊόντων που παρέχονται σε χονδρεμπόρους ή μέσω δικτύων λιανικής ή διανομέων». Δεδομένης της κλίμακας της, η Eni SpA (NYSE:E) κατατάσσεται #10 στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας.

9. Gazprom

Έσοδα: 138,28 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Gazprom είναι μια μεγάλη ρωσική ενεργειακή εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο. Δεδομένης της κλίμακας της, η Gazprom έχει έσοδα 138,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας από πλευράς εσόδων στον κόσμο. Δεδομένης της σημασίας της, η Gazprom είναι κρατική ιδιοκτησία της Ρωσίας.

8. Ένελ

Έσοδα: 141,73 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Enel είναι ένας πολυεθνικός κατασκευαστής και διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έδρα την Ιταλία με έσοδα 141,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά τη σύσταση της Enel το 1962 ως κυβερνητικής επιχείρησης με τη συγχώνευση περισσότερων από 1000 παραγωγών ενέργειας στην Ιταλία, η εταιρεία βοήθησε στην ανάπτυξη της Ιταλίας και αργότερα συνέδεσε το δίκτυο της Ιταλίας με το ευρωπαϊκό δίκτυο δικτύου. Όταν όμως απελευθερώθηκε η ιταλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η Enel έγινε ιδιωτική εταιρεία. Δεδομένης της κλιματικής αλλαγής, η Enel "ενίσχυσε τις επενδύσεις μας στην ψηφιοποίηση, την ηλεκτροκίνηση, την κυκλική οικονομία και την απαλλαγή από τον άνθρακα. Σήμερα η βιώσιμη προσέγγισή μας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης κοινής αξίας καθοδηγεί την ενεργειακή μετάβαση".

7. Equinor ASA (NYSE:EQNR)

Έσοδα: 147,88 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Equinor ASA (NYSE:EQNR) είναι μια κορυφαία εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα τη Νορβηγία, η οποία έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Equinor ASA (NYSE:EQNR) απέδωσε καθαρά έσοδα 9,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το τρίμηνο ήταν 491 GWh, εκ των οποίων οι 294 GWh ήταν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όσον αφορά την κλίμακα της, η Equinor ASA (NYSE:EQNR) κατατάσσεται #7 στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, δεδομένων των εσόδων της σχεδόν 148 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως μερικοί άλλοι στη λίστα μας, η Equinor ASA (NYSE:EQNR) είναι μια κρατική ενεργειακή εταιρεία.

6. Fortum

Έσοδα: 172,84 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Fortum είναι μια κρατική ενεργειακή εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία που παράγει και πουλά ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα με έσοδα 172,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Fortum προσφέρει επίσης λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεθέρμανση και ψύξη, υπηρεσίες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και προϊόντα και υπηρεσίες για πυρηνικούς και θερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Το 2021, η Fortum παρήγαγε 188,1 TWh ισχύος, 33,4 TWh θερμότητας και το 40% της συνολικής παραγωγής ενέργειας ήταν χωρίς διοξείδιο του άνθρακα.

Προτεινόμενα άρθρα:

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε 5 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, μεταβείτε απευθείας στις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας .

5. Glencore
Έσοδα: 203,75 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Glencore είναι μια παγκόσμια εταιρεία φυσικών πόρων με έδρα την Ελβετία που δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο της ενέργειας. Όσον αφορά την ενέργεια, η Glencore είναι σημαντικός παραγωγός και έμπορος άνθρακα και η πετρελαϊκή της επιχείρηση είναι ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς αργού πετρελαίου, διυλισμένων προϊόντων και φυσικού αερίου. Δεδομένης της κλίμακας της, η Glencore κατατάσσεται στην #5η λίστα με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας με έσοδα 203,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. BP plc (NYSE:BP)
Έσοδα: 222,68 δισεκατομμύρια δολάρια

Η BP plc (NYSE:BP) είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο με έσοδα 222,68 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν είναι πλέον μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέρος της Ευρώπης, και έτσι η BP plc (NYSE:BP) κατατάσσεται στην #4η λίστα με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. Για το τρίτο τρίμηνο, η BP plc (NYSE:BP) ανέφερε κέρδος κόστους αντικατάστασης 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η εταιρεία ολοκλήρωσε εξαγορές 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το καθαρό χρέος μειώθηκε για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο για να κλείσει την περίοδο στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. Uniper
Έσοδα: 269,37 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Uniper είναι κορυφαίος ευρωπαϊκός φορέας εκμετάλλευσης σταθμών παραγωγής ενέργειας και παγκόσμιος έμπορος ενέργειας με έδρα τη Γερμανία, ο οποίος αποσχίστηκε από την E.ON το 2016.
Όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας, η Uniper λειτουργεί περίπου 33 GW παραγωγικής ικανότητας στην Ευρώπη και τη Ρωσία και η εταιρεία σκοπεύει να είναι ουδέτερη από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2035. Η Uniper επενδύει επίσης στο υδρογόνο. Η εταιρεία λέει, «Επιπλέον, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε καινοτόμες, φιλικές προς το κλίμα λύσεις που ωθούν τις πόλεις, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις βιομηχανικές επιχειρήσεις στα ταξίδια τους για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Το να είμαστε αναγνωρισμένοι πρωτοπόροι του υδρογόνου μας δίνει τη φιλοδοξία να δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου και να διεξάγουμε έργα που θα βοηθήσουν να γίνει το υδρογόνο βασικός πυλώνας του αυριανού ενεργειακού εφοδιασμού. Εν ολίγοις, ο σκοπός της Uniper είναι να Ενδυναμώσει την Ενεργειακή Εξέλιξη»

2. TotalEnergies SE (NYSE:TTE)
Έσοδα: 272,76 δισεκατομμύρια δολάρια

Η TotalEnergies SE (NYSE:TTE) είναι μια κορυφαία ολοκληρωμένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα τη Γαλλία με έσοδα 272,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με 105.000 υπαλλήλους και δραστηριότητες σε 130 χώρες, η TotalEnergies SE (NYSE:TTE) έχει σημαντική κλίμακα που βοηθά τα περιθώρια κέρδους της και συμβάλλει επίσης στην κάλυψη της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης. Καθώς μεταβαίνει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η TotalEnergies SE (NYSE:TTE) «θα διατηρήσει την πειθαρχία στο επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο θα είναι 13-15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για το 2022-25 και θα διαθέσει το 50% αυτών των επενδύσεων στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και το 50% στη διατήρηση της βάσης των δραστηριοτήτων της, το 50% των επενδύσεων ανάπτυξης θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη νέων ενεργειών, κυρίως ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας, και το άλλο 50% στο φυσικό αέριο, κυρίως LNG».

1. Shell plc (NYSE:SHEL)
Έσοδα: 365,29 δισεκατομμύρια δολάρια

Με έσοδα 365,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Shell plc (NYSE:SHEL) κατατάσσεται #1 στη λίστα μας με τις 15 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. Με έδρα τη Βρετανία, η Shell plc (NYSE:SHEL) είναι μια πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει σημαντική κλίμακα. Η εταιρεία έχει πάνω από 80.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 70 χώρες με επιχειρηματική δραστηριότητα ανάντη, επιχείρηση κατάντη, ολοκληρωμένη επιχείρηση φυσικού αερίου και επιχειρηματικές λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας. Η ανάντη δραστηριότητα της εταιρείας είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, ενώ η κατάντη δραστηριότητα της εξυπηρετεί 32 εκατομμύρια πελάτες σε πάνω από 46.000 ιστότοπους λιανικής καθημερινά. Ο ολοκληρωμένος οργανισμός αερίου της Shell plc (NYSE:SHEL) διαχειρίζεται τις δραστηριότητες LNG της εταιρείας και την παραγωγή αερίου σε υγρά καύσιμα και άλλα προϊόντα. Εν τω μεταξύ, οι λύσεις Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας της εταιρείας περιλαμβάνουν υδρογόνο, ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως ο άνεμος και η ηλιακή ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...