Κορυφαίος μποξέρ συνελήφθη στις ΗΠΑ για διακίνηση 20 τόνων κοκαΐνης αξίας 1 δισ. δολαρίων

 Ο πρώην επαγγελματίας μπόξερ Γκόραν Γκόγκιτς κατηγορείται για συμμετοχή σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο 43χρονος συνελήφθη επειδή φέρεται να βοήθησε στη μεταφορά πάνω από 20 τόνους κοκαΐνης μέσω λιμανιών των ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκόγκιτς φέρεται να χρησιμοποίησε εμπορευματοκιβώτια για να μεταφέρει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίως στην Ευρώπη.

Τα ναρκωτικά, που προέρχονταν από την Κολομβία, μεταφέρθηκαν με εμπορικά φορτηγά πλοία, με τον Γκόγκιτς και τους συνεργούς του να συνεργάζονται με μέλη του πληρώματος για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε μικρότερα ταχύπλοα και να τα φορτώσουν στα μεγαλύτερα πλοία σε διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της νύχτας – σε σημεία διαδρομής κοντά την ακτή και επιλεγμένα λιμάνια.

“Ο Γκόγκιτς, όπως φέρεται, είναι μεγάλος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος, μαζί με τους εγκληματίες συνεργάτες του, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της μεταφοράς ναρκωτικών μεγάλης εμβέλειας σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς και για τη χονδρική διανομή κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη. Η σημερινή σύλληψη στέλνει ένα μήνυμα στους διακινητές ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο ότι δεν είναι ελεύθεροι να παραβιάζουν το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο ατιμώρητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Πράκτορας των Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας Arvelo. «Η HSI, μαζί με τους εταίρους μας, θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις μοναδικές μας ανακριτικές αρχές για να καταδιώκουν τους εμπόρους ναρκωτικών που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νόμιμες βιομηχανίες».

Η πλειοψηφία των ναρκωτικών κατασχέθηκε στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβάνια σε δύο μεγάλα πλοία – το MSC Desiree και το MSC Gayane. Τα υπόλοιπα ναρκωτικά βρέθηκαν στο MSC Carlotta στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι αρχές σημείωσαν επίσης ότι η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο MSC Gayane ήταν «μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Ο σχολαστικός σχεδιασμός του κατηγορούμενου και των συνεργατών του δεν έλαβε υπόψη τους ομοσπονδιακούς πράκτορες των οποίων η σκληρή δουλειά οδήγησε σε αυτό το πλήγμα στην οργάνωση και στα άτομα που ήταν υπεύθυνα για τη διανομή τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης», δήλωσε ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Μπρέον Πις.

Ο Γκόγκιτς, ο οποίος κατάγεται από το Μαυροβούνιο, αποσύρθηκε από την επαγγελματική πυγμαχία το 2012 μετά από 11 χρόνια καριέρας όπου σημείωσε ρεκόρ 21-4.
Ο πρώην αθλητής αντιμετωπίζει κάθειρξη από 10 χρόνια έως ισόβια εαν καταδικαστεί.

Πηγή: Entrepreneur
Eπιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...