Η Ρωσία βομβάρδισε φάλαγγα με τουρκικά Kirpi και τρεις βάσεις Άγγλων, Πολωνών: Συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών δυνάμεων με στόχο το Svatovo

 Τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κυρίως Άγγλων, Αμερικανών και Πολωνών  και μια κατεστραμμένη φάλαγγα με τουρκικά τεθωρακισμένα MRAP Kirpi και Μ113 είναι ο απολογισμός των τελευταίων ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι Ρώσοι μπορεί να μετέτρεψαν σε κονσερβοκούτια τα τουρκικά Kirpi με τα οποία επιχειρούσε η 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Ουκρανικού Ναυτικού, όμως οι πληροφορίες δεν είναι καλές για την Μόσχα.

Η Ουκρανία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου προς την κατεύθυνση του οικισμού Svatovo και του αυτοκινητόδρομου Svatovo – Kremennaya. 

Στον άξονα αυτό αναμένεται να δοθούν σκληρές μάχες όπως γίνεται άλλωστε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι Ρώσοι οχυρώνουν την αμυντική γραμμή και μεταφέρουν εφεδρείες στην περιοχή αλλά είναι άγνωστο αν επαρκούν. Αν οι Ουκρανοί σπάσουν την ρωσική άμυνα τότε θα μπουν Λουγκάνσκ.

Σκληρό βίντεο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικό M113 APC 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:20

Βίντεο: Μια ολόκληρη ουκρανική Διμοιρία σκοτώθηκε στην Kremennaya

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:59

Kαταστράφηκαν τρεις βάσεις ξένων μισθοφόρων!

Σύμφωνα με την αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν έως και 150 νεκρούς.


...

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό κατέστρεψαν τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην περιοχή  Σλαβιάνσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και 85 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 162 περιοχές.

-Στις περιοχές των χωριών Krivaya Luka και Markovo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ καταστράφηκαν δύο σταθμοί ραντάρ αντι-πυροβολικού αμερικανικής κατασκευής AN / TPQ-37.

-Στις συνοικίες του χωριού Volnoe Pole της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και Orekhov, στην περιοχή Ζαπορίζια, καταστράφηκαν τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές Zhitlovka, Chervonopopovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και στη πόλη του Ντονέτσκ.

Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν οκτώ ρουκέτες από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και Vilkha στις περιοχές των οικισμών Svatovo, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Novoe, περιοχή Ζαπορίζιε, Zeleny Gay και Zhdanovka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Bίντεο: Ρωσικό drone Lancet-3 κτυπά ουκρανικό άρμα μάχης T-80BVM στην αποθήκη καυσίμων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:11

Βίντεο: Ρωσικό drone ρίχνει οβίδα κατά ουκρανικού BMP

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:10

Εντοπίστηκε μεγάλη φάλαγγα τουρκικών τεθωρακισμένων KIRPI στο Χάρκοβο!

Στο έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο καταγράφηκε κίνηση φάλαγγας τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων MRAP KIRPI και ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Η κίνηση γινόταν σε μικρές ομάδες, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης. Η φάλαγγα αποδείχθηκε ότι είχε μήκος σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο.

Η εμφάνιση των τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή του Χάρκοβο προκαλεί σοβαρή ανησυχία, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν τακτικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του οικισμού Svatovo και του αυτοκινητόδρομου Svatovo – Kremennaya.

Κρίνοντας από το βίντεο, η φάλαγγα αποτελείται από περίπου 20 καινούρια τεθωρακισμένα οχήματα  γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία παρέδωσε επιπλέον MRAP KIRPI στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η Άγκυρα είχε υποσχεθεί πως θα παρέδιδε συνολικά 200 μονάδες Kirpi.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου η Άγκυρα παρέδωσε στο Κίεβο 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi με ενισχυμένη προστασία από νάρκες.

Δείτε την φάλαγγα με τα Kirpi

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:44

Καταστράφηκε η μία φάλαγγα με Kirpi του Σώματος Πεζοναυτών του Ουκρανικού Ναυτικού!

Σύμφωνα με ρωσικά στρατιωτικά ΜΜΕ, μία φάλαγγα με τουρκικά τεθωρακισμένα Kirpi καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πρόσφατα, η Τουρκία μετέφερε μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων Kirpi στην Ουκρανία. Τα οχήματα αυτά τέθηκαν σε υπηρεσία με την 35η Ταξιαρχία πεζοναυτών της Ουκρανίας (VMSU).Η ουκρανική διοίκηση υπερηφανευόταν για τις παραδόσεις νέων τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Τώρα υπάρχουν λιγότεροι λόγοι για χαρά. Σύντομα, τα τεθωρακισμένα δεν θα αναφέρονται πλέον, όπως κάποτε τέτοιες γίνονταν και με τα Bayraktar τα οποία σχεδόν εξαφανίστηκαν από τον ουκρανικό χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφή μιας φάλαγγας τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε έναν από τους χώρους της ειδικής επιχείρησης. Μια φάλαγγα της Ταξιαρχίας του Σώματος Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκε επίθεση και καταστράφηκε.

Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Τουρκία άρχισε να προμηθεύει αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα στον ουκρανικό στρατό. Συνολικά, παραδόθηκαν τουλάχιστον 50 τεθωρακισμένα οχήματα.Όπως μπορείτε να δείτε, η Τουρκία συνεχίζει το διπλό πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τη Ρωσία σε μια σειρά ζητημάτων, ταυτόχρονα προμηθεύει την Ουκρανία με μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων νέων τεθωρακισμένων. Η Άγκυρα επιδιώκει τους δικούς της στόχους στην Ουκρανία, επιδιώκοντας να επωφεληθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Τουλάχιστον μερικές δεκάδες από αυτά τα οχήματα έχουν ήδη καταστραφεί στις μάχες από τους Ρώσους στρατιώτες αλλά όπως μπορείτε να δείτε, οι Τούρκοι παρέδωσαν αρκετά από αυτά” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Δείτε βίντεο

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:22

Βίντεο: Κατεστραμμένο ουκρανικό τεθωρακισμένο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:32

Δείτε εικόνες από τα Kirpi

Τελευταία Άρθραwarnews247.grΕιδικός σύμβουλος Κρεμλίνου: “Θα τερματιστεί η Ουκρανία- Δημιουργείται νέο κράτος Ηγεμόνας 200 εκατομμυρίων Ρωσόφωνων στην Αν. Ευρώπη (vid)Σέρβος Πρόεδρος: «Τρομοκρατικό απόβρασμα o Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι»Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από Β.Πούτιν: Η Ρωσία καθιερώνει το ενιαίο μητρώο «ξένων πρακτόρων»Τραγική η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία: Το CNN προχώρησε σε μαζικές απολύσεις – Ακολουθούν NBC News και MSNBCΒρετανικό think tank RUSI: Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο Πούτιν για την Ουκρανία – Τί αναφέρουν έγγραφαΣ.Λαβρόφ: “Οι σχέσεις με τη Δύση δεν θα γίνουν ποτέ όπως ήταν πριν – Δεν θα υπάρξει αποκατάσταση σχέσεων”Το Κίεβο προσπαθεί να μαζέψει τους αριθμούς: Υπολογίζει σχεδόν στις 13.000 τις απώλειες του ουκρανικού στρατούΣτο “κόκκινο” η ρωσική πολεμική μηχανή: Εκτοξεύτηκε νέος αντιβαλλιστικός πύραυλος! (βίντεο)Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει νέα αποστολή: Γερμανία-Νορβηγία ζήτησαν την προστασία υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων διαδικτύουΓερμανία: Η Bundestag αναγνωρίζει ως «γενοκτονία» της ΕΣΣΔ τον Μεγάλο Λιμό στην Ουκρανία την περίοδο 1932-1933Ειδικός σύμβουλος Κρεμλίνου: “Θα τερματιστεί η Ουκρανία- Δημιουργείται νέο κράτος Ηγεμόνας 200 εκατομμυρίων Ρωσόφωνων στην Αν. Ευρώπη (vid)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...