Bίντεο: Η βαθιά ρωσική διείσδυση στο Σολεντάρ μέσα σε 3 ημέρες – Για 6 μήνες το μέτωπο ήταν «ακίνητο»

 Βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικές πηγές απεικονίζει την εξέλιξη των μαχών στο Σολεντάρ τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η πρόοδος που πραγματοποίησαν στις επιχειρήσεις τους οι ρωσικές δυνάμεις στο πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν είχαν γίνει έξι ολόκληρους μήνες όταν και ξεκίνησε η πολύνεκρη αυτή μάχη που έχει θεωρηθεί ως το ουκρανικό «Σομ» καθώς πρόκειται για σύγκρουση με χαρακώματα και πολλαπλές γραμμές άμυνας στατικού τύπου σε σύγχρονη εκδοχή.

Στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι κατέλαβαν την Πιντχορόντνε και «σφίγγουν» κι άλλο την «λαβίδα» στους Οi Ρώσοι

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της Βάγκνερ, άνδρες της οποίας συμμετέχουν στη μάχη της Μπάκχμουτ ανέφερε λεπτομερώς γιατί πιστεύει ότι η κατάληψη της πόλης θα ήταν σημαντική.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Σολεντάρ και Μπάκχμουτ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Δεν έχει μόνο (τη δυνατότητα να φιλοξενήσει) μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά μπορούν να μετακινηθούν εκεί άρματα μάχης και οχήματα μάχης του πεζικού», είπε. Πρόσθεσε ότι αποθέματα όπλων αποθηκεύονταν σε αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν αναφερόταν σε ένα μεγάλο αλατωρυχείο και άλλα ορυχεία της περιοχής τα οποία διαθέτουν σήραγγες μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων αλλά και μια τεράστια υπόγεια αίθουσα που στο παρελθόν, εν καιρώ ειρήνης, φιλοξενούσε ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...