Ερυθραία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Λαβρόφ για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Ερυθραία την Πέμπτη για μια μονοήμερη αιφνιδιαστική επίσκεψη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αυτής της κλειστής και αυταρχικής χώρας στο Κέρας της Αφρικής, η οποία δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη δεν ήταν στην ατζέντα της τρέχουσας αφρικανικής περιοδείας του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, της δεύτερης στην ήπειρο μέσα σε έξι μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξίδεψε στη Νότια Αφρική, το Εσουατίνι  και την Αγκόλα.

Ο Λαβρόφ μίλησε με τον Πρόεδρο Issaias Afeworki, ο οποίος κυβερνά με σιδερένια γροθιά μια από τις πιο κλειστές χώρες στον κόσμο, μετά την ανεξαρτησία της από την Αιθιοπία το 1993.

«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη δυναμική του πολέμου στην Ουκρανία και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της ενέργειας, της εξόρυξης, της τεχνολογίας των πληροφοριών, της εκπαίδευσης και της υγείας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Πληροφοριών Yemane Gebremeskel.

Η Ερυθραία είναι μία από τις πέντε χώρες που καταψήφισαν τον Μάρτιο του 2022 το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία, μαζί με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα.

Ο στρατός του κατηγορείται επίσης για πολυάριθμες καταχρήσεις κατά του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή Tigray της βόρειας Αιθιοπίας, όπου υποστήριξε τον στρατό της Αιθιοπίας ενάντια στους αντάρτες Tigray σε μια σύγκρουση που στοίχισε πολλές ζωές μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Νοεμβρίου 2022. Στρατεύματα, παρόντα στην περιοχή από η έναρξη του πολέμου, άρχισε να αποσύρεται στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση της Αιθιοπίας.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...