Διεθνής Τύπος: Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικές δυνάμεις – Το αέριο φθηναίνει, όχι και οι λογαριασμοί στην Ιταλία

 Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Πύραυλοι από το Κίεβο σκοτώνουν δεκάδες στρατιώτες σε ρωσική βάση». Το χτύπημα έγινε σε βάση στην κατεχόμενη από Ρώσους ανατολική Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ουκρανικό πλήγμα εκθέτει τα λάθη από τις δυνάμεις του Πούτιν». Οι Ρώσοι που είναι υπέρ του πολέμου κατηγορούν τους διοικητές μετά την επίθεση της Ουκρανίας με πυραύλους. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι βαθύτερη και διαρκέστερη, λένε οι οικονομολόγοι». Η Βρετανία αναμένεται να έχει την πιο αδύναμη ανάκαμψη ανάμεσα στις χώρες του G7, ενώ τα λάθη στην πολιτική συνέβαλαν στην κατηφόρα. Τέλος η Washington Post: «Επίθεση σκοτώνει δεκάδες Ρώσους στρατιώτες». Η Μόσχα επιβεβαιώνει το χτύπημα, που είναι πιθανώς ένα από τα πιο θανατηφόρα επί των δυνάμεών της στην Ουκρανία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Το αέριο μειώνεται, οι λογαριασμοί όχι». Οι τιμές έχουν πέσει σε επίπεδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά οι λογαριασμοί δεν έχουν ακολουθήσει την ίδια πορεία ακόμα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Εργασία και ενεργειακή αυτονομία σε σύγκρουση». Χωρίς συμφωνία για κατώτατο μισθό, τα συνδικάτα βρίσκονται σε συναγερμό. Η Μελόνι σταματά τη μεταρρύθμιση του Καλντερόλι. Το πλαφόν αυξάνεται για αέριο και φαγητό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ζεις λιγότερο: ανεβαίνουν οι συντάξεις». Επίπτωση του Covid στο προσδόκιμο ζωής: όσοι εγκαταλείψουν την εργασία τους το 2023 θα έχουν 3% υψηλότερη σύνταξη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Νέοι ύποπτοι στις Βρυξέλλες». Υπόθεση Κατάρ, Κοτσολίνο και Ταραμπέλα στο στόχαστρο. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν την άρση της ασυλίας τους.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Εκατομμύρια ‘θα απαξιώσουν τα τρένα για πάντα’». Καθώς οι τελευταίες απεργίες φέρνουν τη χειρότερη αναστάτωση εδώ και τρεις δεκαετίες, τα σωματεία προειδοποιούνται ότι στρέφουν μακριά από το σιδηροδρομικό ταξίδι μια ολόκληρη γενιά. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Ναβρατίλοβα αποκαλύπτει νέα διάγνωση για καρκίνο». Η 66χρονη νικήτρια εννιά τουρνουά στο Γουίμπλεντον, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, είπε τη Δευτέρα ότι «θα παλέψει με ό,τι έχει» τον καρκίνο στο φάρυγγα και το στήθος. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: Όσοι έρχονται από την Κίνα μπορούν να επιλέξουν να μην κάνουν τεστ κορονοϊού». Ο πρωθυπουργός παροτρύνεται να επιβάλει τους ίδιους κανόνες με εκείνους που ισχύουν για επιβάτες από άλλες χώρες. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πρίγκιπας Χάρι: Θέλω τον πατέρα και τον αδερφό μου πίσω». Ο δούκας λέει ότι η οικογένειά του είναι απρόθυμη να συμφιλιωθεί μαζί του και είναι χαρούμενη να θεωρείται ως ο κακός μετά από μια σειρά συνεντεύξεων και πριν από την έκδοση των αποκαλυπτικών απομνημονευμάτων του.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Βίσινγκ θέλει να έχει ρυθμισμένους χρόνους εκτέλεσης ατομικών σταθμών παραγωγής ενέργειας από ειδικούς». Ο υπουργός Μεταφορών φοβάται το φιάσκο με την ηλεκτροκίνηση. Φωνές από την αντιπολίτευση ζητούν να τερματιστεί η συζήτηση τώρα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Βαρύ πλήγμα κατά του ρωσικού στρατού». Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι έχει 63 νεκρούς μετά από επίθεση με πύραυλο, ενώ οι ουκρανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 400 θύματα. Στο κτίριο που δέχτηκε πυρά λέγεται ότι έμειναν νεοσύλλεκτοι έφεδροι. Τέλος, η Die Welt: «Οι αιτήσεις ασύλου από Τούρκους σχεδόν τριπλασιάστηκε». Οι περισσότεροι δεν έχουν λόγους προστασίας, εκτιμά η εφημερίδα, αλλά σπάνια απελαύνονται, επειδή η Άγκυρα βάζει εμπόδια.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Τα πρώτα μέτρα του Λούλα για την επούλωση της Βραζιλίας». Μετά την ανάληψη καθηκόντων την 1η Ιανουαρίου, ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε τις προτεραιότητές του για την κοινωνία και το περιβάλλον. Στη Libération διαβάζουμε: «’Πυρομανείς πυροσβέστες’: η ουσία του μύθου». Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2022 ξαναφούντωσαν τη φαντασία γύρω από τη φιγούρα ενός πυρομανούς πυροσβέστη. Η εφημερίδα εξετάζει πόσο αλήθεια περιέχει αυτή η φημολογία. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Λούλα δεσμεύεται να γίνει πρόεδρος της ενότητας». Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επέστρεψε για τρίτη φορά στο τιμόνι της Βραζιλίας. Ο αριστερός πολιτικός θέλει να ανατρέψει την κληρονομιά του Μπολσονάρο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τέλος, η Le Figaro: «Συντάξεις, μετανάστευση, ενέργεια: η επιστροφή όλων των κινδύνων». Η κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν θέλει να δείξει ότι είναι ικανή να κάνει μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ουκρανία καταφέρει στη Ρωσία ένα από τα πιο θανατηφόρα χτυπήματα του πολέμου». Το πυροβολικό του Κιέβου σκοτώνει σχεδόν διακόσιους στρατιώτες στο Ντόνετσκ, αναφέρει η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Το Λαϊκό κόμμα φέρνει την πλήρη αποπολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης στο Κογκρέσο». Κατατέθηκε νομοσχέδιο για επιστροφή στο συνταγματικό μοντέλο εκλογής του Γενικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, που κατέχει θέση Ανώτατου Δικαστηρίου. Επιστρέφει στους δικαστές τη δυνατότητα επιλογής 12 από τα 20 μέλη χωρίς παρέμβαση πολιτικών κομμάτων.

Βραζιλία: Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Λούλα – Διατάγματα κατά ιδιωτικοποιήσεων και οπλοκατοχής

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα υπέγραψε ορισμένα καίρια διατάγματα τα οποία

Τζέρεμι Ρένερ: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο ηθοποιός – Νέες πληροφορίες για το ατύχημα

Έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση», σύμφωνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...