Πούτιν: Το θέμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να σταματήσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς

 Όλα όσα κάνει η Ρωσία τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στο έδαφος των δημοκρατιών του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, κατοίκους του πολιορκημένου Λένινγκραντ. και δημόσια πρόσωπα στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Ιανουαρίου.

Πούτιν: Το θέμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να σταματήσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, οι εχθροπραξίες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ δεν έχουν σταματήσει ποτέ από το 2014. Χρησιμοποίησαν εκεί στρατιωτικό υλικό, πυροβολικό, τανκς και αεροσκάφη, είπε ο Πούτιν.


"Ό,τι κάνουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας. Και για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας που ζουν εκεί, σε αυτά τα εδάφη", πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Η Μόσχα έγινε ανόητη

Οι ρωσικές αρχές προσπάθησαν να επιλύσουν τις διαφορές με την Ουκρανία ειρηνικά, αλλά η Μόσχα «απλώς έγινε ανόητη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκδήλωση για την 80η επέτειο από την ρήξη της πολιορκίας του Λένινγκραντ.


"Το ανεχόμασταν για πολύ καιρό. Προσπαθούσαμε να διαπραγματευτούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αποδεικνύεται τώρα, απλώς μας κορόιδευαν. Μας εξαπατούσαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε Παρόλα αυτά, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση ειρηνικά. Τώρα έχει γίνει φανερό ότι αυτό ήταν εξ ορισμού αδύνατο», είπε ο Πούτιν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «εχθρός» προετοιμαζόταν για τη μετάβαση της σύγκρουσης σε «καυτή φάση».


«Επαναλαμβάνω, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα», τόνισε ο Πούτιν.


Η Ρωσία θα διατηρήσει την ιστορική μνήμη

Η Ρωσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε κρατικό επίπεδο για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη, είπε επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση με τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και των επιζώντων του αποκλεισμού.


Ο κόσμος ξεχνά πολλά πράγματα όσο περνάει ο καιρός, παραδέχτηκε. Αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος ενός φυσικού μηχανισμού που κάνει κάποιον να θυμάται μόνο θετικά πράγματα, είπε.


«Οι άνθρωποι της νέας γενιάς αντιλαμβάνονται ήδη όλα όσα συνέβησαν πριν από αυτούς, κάποια ιστορικά γεγονότα, ως κάτι που δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Για να καταλάβει κάποιος ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, πρέπει φυσικά να το αντιμετωπίσουμε. ," αυτός είπε.


Ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι το κράτος θα εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη, μεταξύ άλλων «για να διασφαλίσει ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !


See more at https://english.pravda.ru/news/russia/155452-poseidon/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...