Ο Ζελένσκι της Ουκρανίας στέλνει ερωτική επιστολή σε αμερικανικές εταιρείες, υποσχόμενος «μεγάλες επιχειρήσεις» για τη Wall Street

 Σε μια ομιλία βίντεο προς έναν όμιλο εταιρικών λόμπι των ΗΠΑ, ο Ουκρανός ηγέτης Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε εταιρείες όπως η BlackRock, η JP Morgan, η Goldman Sachs και η Starlink, επιμένοντας ότι «όλοι μπορούν να γίνουν μεγάλη επιχείρηση» επενδύοντας στην Ουκρανία, όπου «υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και ιδιοκτησία".

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση ηγέτης της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έστειλε μια ερωτική επιστολή σε αμερικανικές εταιρείες, ευχαριστώντας «τέτοιους γίγαντες του διεθνούς χρηματοοικονομικού και επενδυτικού κόσμου όπως η BlackRock, η JP Morgan και η Goldman Sachs» που εξαγόρασαν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας του.


«Ο καθένας μπορεί να γίνει μεγάλη επιχείρηση συνεργαζόμενος με την Ουκρανία», δελέασε, υποστηρίζοντας ότι η ανοικοδόμηση του έθνους του «θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έργο της εποχής μας στην Ευρώπη»..

Ο Ζελένσκι επαίνεσε επίσης την εταιρεία Starlink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την τεχνολογική της υποστήριξη και ζήτησε περισσότερες αποστολές όπλων από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Patriot και των αρμάτων μάχης Abram.

Ο Ουκρανός ηγέτης εξέδωσε αυτές τις παρατηρήσεις σε μια βιντεοκάμερα στις 23 Ιανουαρίου στην αμερικανική εταιρική ομάδα λόμπι, την Εθνική Ένωση Κρατικών Επιμελητηρίων.

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και την ιδιοκτησία», δήλωσε ο Ζελένσκι, απεικονίζοντας τον πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία ως μάχη για την ψυχή της δυτικής καπιταλιστικής τάξης.

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι έχει επιβάλει μερικές από τις πιο επιθετικές αντεργατικές πολιτικές στον κόσμο , ψηφίζοντας νομοθεσία που «στερεί περίπου το 73% των εργαζομένων από το δικαίωμά τους για συνδικαλιστική προστασία και συλλογικές διαπραγματεύσεις», που ακόμη και το χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ Κέντρο Αλληλεγγύης του AFL-CIO Η εργατική ομοσπονδία καταδικάστηκε ως « σημαντική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ουκρανία ».

Η σθεναρά αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και υπέρ των εταιρειών ιδεολογία του Ζελένσκι βγήκε ξεκάθαρη στη νεοφιλελεύθερη ρητορική της ομιλίας που έδωσε στην οργάνωση του εμπορικού επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Συνέκρινε τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας με τη λειτουργία μιας επιχείρησης και ευχαρίστησε τα εταιρικά στελέχη στο συνέδριο «για αυτή την ευκαιρία να απευθυνθεί σε αυτούς που δημιουργούν την παγκόσμια σημαντική οικονομική δύναμη της Αμερικής».

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του μια απομαγνητοφώνηση της ομιλίας , με τίτλο «Μετά το τέλος του πολέμου, οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».

«Χάρη στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν εδραιώσει τον κόσμο για την υπεράσπιση της ελευθερίας, βλέπουμε πώς να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», είπε ο Ζελένσκι.

Η ομιλία έμοιαζε λιγότερο με λόγια πολιτευτή και περισσότερο σαν διαφήμιση ενός πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων – μόνο που δεν πουλάει αυτοκίνητα. πουλάει τη χώρα του σε ξένες μεγάλες εταιρείες.

Ο Ζελένσκι καυχήθηκε (η υπογράμμιση προστέθηκε):

Έχουμε ήδη καταφέρει να τραβήξουμε την προσοχή και να έχουμε συνεργασία με κολοσσούς του διεθνούς χρηματοοικονομικού και επενδυτικού κόσμου όπως η Black Rock, η JP Morgan και η Goldman Sachs .

Τέτοιες αμερικανικές μάρκες όπως το Starlink ή το Westinghouse έχουν ήδη γίνει μέρος του, ουκρανικού, τρόπου μας.

Τα λαμπρά αμυντικά σας συστήματα – όπως το HIMARS ή το Bradley – ενώνουν ήδη την ιστορία της ελευθερίας μας με τις επιχειρήσεις σας. Περιμένουμε Patriots. Εξετάζουμε προσεκτικά τον Abrams.

Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα είναι πιθανά!

Και όλοι μπορούν να γίνουν μια μεγάλη επιχείρηση συνεργαζόμενοι με την Ουκρανία . Σε όλους τους τομείς – από τα όπλα και την άμυνα μέχρι τις κατασκευές, από τις επικοινωνίες στη γεωργία, από τις μεταφορές στην πληροφορική, από τις τράπεζες μέχρι την ιατρική.

Πιστεύω ότι η ελευθερία πρέπει πάντα να κερδίζει. Και, σας προσκαλώ να συνεργαστείτε μαζί μας αυτή τη στιγμή .

Σε σχόλια που επιδιώκουν ξεκάθαρα να απευθυνθούν στους συντηρητικούς των ΗΠΑ, ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε επίσης την ομιλία για να καταδικάσει επανειλημμένα «το ιρανικό καθεστώς», το οποίο δαιμονοποίησε ως «τρομοκρατικό σύμμαχο» της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι μιλούσε στη χειμερινή συνάντηση του 2023 της Εθνικής Ένωσης Κρατικών Επιμελητηρίων στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιντιάνα ανάρτησε περήφανα στο Twitter: «Ο Πρόεδρός μας Κέβιν Μπρίνεγκαρ είναι μεταξύ των ηγετών των κρατικών επιμελητηρίων στη χειμερινή συνάντηση της Εθνικής Ένωσης Επιμελητηρίων των Πολιτειών στη Φλόριντα, κατά την ακρόαση από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. Ευχαρίστησε τους επιχειρηματικούς ηγέτες των ΗΠΑ για την υποστήριξη και την προώθηση της ελεύθερης επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...