ΜΟΣΧΑ, 29 Μαΐου - RIA Novosti. Οι λιμενικές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή της Οδησσού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Σεργκέι Μπράτσουκ, σύμβουλος του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής. 

Το βράδυ, ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την Ουκρανία.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για εκρήξεις στις περιοχές Κίεβο, Πολτάβα, Βίνιτσα, Τσερκάσι, Οδησσό, Χμελνίτσκι και Λβοφ.

 

" «Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Μπράτσουκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram. Διευκρίνισε ότι η αεροπορική επιδρομή τη νύχτα στην περιοχή διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες.

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. 

Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών.

Έκτοτε, ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ανακοινώνονται καθημερινά στις ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...