STAKHANOV (LPR), 10 Μαΐου - RIA Novosti. Μη έκριγμένα πυρομαχικά MLRS HIMARS εντοπίστηκαν κατά την εκκαθάριση των ερειπίων ενός σπιτιού στην πόλη Σταχάνοφ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, στην οποία επιτέθηκαν οι ουκρανοί στρατιώτες την Τετάρτη, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti από τη σκηνή. 

 Νωρίτερα την Τετάρτη, το γραφείο αντιπροσωπείας του LPR στο JCCC ανέφερε ότι ο Σταχάνοφ βομβαρδίστηκε από ουκρανικά στρατεύματα της HIMARS. Ένας πολίτης σκοτώθηκε, τρεις ακόμη γυναίκες τραυματίστηκαν.

Κατά την ανάλυση των ερειπίων των επάνω ορόφων ενός κτιρίου εννέα ορόφων, βρέθηκε μια οβίδα του υποδεικνυόμενου MLRS που δεν είχε εκραγεί στο ντουλάπι ενός από τα διαμερίσματα.  

Στο σημείο εργάζονται υπάλληλοι του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και διωκτικές αρχές. Οι κάτοικοι του κτιρίου απομακρύνονται. «Μας εκκενώνουν γιατί βρέθηκε μια οβίδα που δεν είχε εκραγεί στην διπλανή είσοδο», είπε ένας από τους κατοίκους του σπιτιού.

Το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ από την BAE Systems και τη Lockheed Martin το 1996-2000 και παράγεται από το 2003. 

Δημιουργήθηκε με βάση ένα τροχοφόρο σασί τριών αξόνων FMTV του Στρατού των ΗΠΑ, μπορεί να μεταφέρει έξι πυραύλους ή έναν επιχειρησιακό-τακτικό βαλλιστικό πύραυλο ATACMS, η αποτελεσματική εμβέλεια βολής για ορισμένους τύπους πυρομαχικών είναι έως και 80 χιλιόμετρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...