Κλιματική αλλαγή: Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει μια πλωτή πόλη που θα φιλοξενεί 40.000 ανθρώπους. Δείτε βιντεο

 Σε αυτό το βίντεο, εξερευνούμε τα πρωτοποριακά σχέδια που αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία N-Ark για την κατασκευή μιας φιλόδοξης αυτάρκης πλωτής πόλης.
Γνωστό ως Dogen City, αυτό το καινοτόμο έργο στοχεύει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο και ανθεκτικό αστικό περιβάλλον ικανό να φιλοξενήσει κατοίκους, ιατρικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα και πολλά άλλα.

Σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται στις αλλαγές της στάθμης της θάλασσας που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, το Dogen City θα παρέχει βασικούς πόρους όπως ηλεκτρική ενέργεια, τροφή και νερό για έως και 40.000 άτομα. 

Με περιφέρεια 4 χιλιομέτρων, το κυκλικό σχήμα της πόλης είναι σχεδιασμένο να αντέχει ακόμη και στις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των τσουνάμι. 

Το έργο χωρίζεται σε τρεις διακριτές περιοχές: τον δακτύλιο κατοίκησης, το υποβρύχιο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων και την πλωτή αρχιτεκτονική μέσα σε έναν τεχνητό κόλπο. 

Ο δακτύλιος κατοίκησης περιλαμβάνει την κύρια οικιστική ζώνη, ενώ το υποθαλάσσιο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων ψύχεται φυσικά από τη θάλασσα και στεγάζει κέντρα διαχείρισης πόλεων και εγκαταστάσεις ιατρικής έρευνας. 

Η πλωτή αρχιτεκτονική μέσα στον κόλπο περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, σχολεία, αθλητικούς χώρους, νοσοκομεία, πάρκα, στάδιο, ξενοδοχεία και γραφεία. Επιπλέον, η N-Ark οραματίζεται το Dogen City ως πιθανό κόμβο αεροπορικών μεταφορών.


Η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται στο επίκεντρο της πόλης Dogen, με τους κατοίκους να επωφελούνται από συμβουλές τηλεϊατρικής, προηγμένη ανάλυση αίματος για έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων, ρομποτική χειρουργική και ερευνητικές εγκαταστάσεις. 

Η N-Ark υπολογίζει ότι το νησί θα απαιτεί περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως, μαζί με τη διάθεση απορριμμάτων 3.288 τόνων ετησίως. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλη αναμένεται να παράγει σχεδόν 7.000 τόνους τροφίμων και να παράγει 22.265.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ωστόσο, η πρόκληση για την κάλυψη αυτών των αναγκών παραμένει σημαντική και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς η πλωτή πόλη θα επιτύχει αυτάρκεια είναι ακόμη υπό ανάπτυξη. 

Ελάτε μαζί μας καθώς εμβαθύνουμε στις συναρπαστικές αποδόσεις, που παρουσιάζουν την ενοποίηση των ηλιακών συλλεκτών και των διαφόρων εγκαταστάσεων παραγωγής τροφίμων, αποκαλύπτοντας μια ματιά στο μέλλον της βιώσιμης αστικής ζωής.

. ..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...