Φλέγεται το Νότιο Ντονέτσκ: Οι Ουκρανοί κατέλαβαν Σταρόζεβο, Νοβοντονέτσκ, Νοβονταρόφκα – Σκληρές μάχες στο Ουροζάιν – Αντεπίθεση του ρωσικού Στρατού

 Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Vremeevsky στο Νότιο Ντονέτσκ καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να μεγαλώσουν το ρήγμα στην ρωσική άμυνα.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, “αναπτύσσεται μια δύσκολη κατάσταση στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, καθώς οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη μεγάλες δυνάμεις και διεξήγαγαν πλευρικές επιθέσεις, καταλαμβάνοντας μικρά χωριά στην θέση Vremeevsky”.

Μετά την κατάληψη των οικισμών Μπλαγκοντάτνι και Νεσκούτσνι, οι Ουκρανοί κατέλαβαν και τις περιοχές Σταρόζεβο, Νοβονταρόφκα, Νοβοντονέτσκ ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες έλεγχαν και την Μακαρίφκα πριν την χάσουν ξανά από τον ρωσικό Στρατό.

Επιπλέον, οι Ρώσοι υποχώρησαν από το Ριβνοπίλ που είναι πλέον στην γκρίζα ζώνη.

Οι Ρώσοι κρατούν μέχρι στιγμής τον οικισμό Ουροζάιν. Οι μάχες διεξάγονται μέσα στον αστικό ιστό. Σφοδρές μάχες διεξάγονται και στο Σταρομαγιορσκ. Οι Ουκρανοί επιτίθενται με Πεζικό και ΤΟΜΠ χωρίς άρματα μάχης.

Διαβάστε επίσης: Οι Ουκρανοί κατέλαβαν «διά πυρός και σιδήρου» Μπλαγκοντάτνι-Νεσκούτσνι και κινούνται προς Oυροζάιν – Τακτική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

Βίντεο: Εγκατάλειψη δύο αρμάτων μάχης Leopard από τους Ουκρανούς

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ρωσική αντεπίθεση στο Vremeevsky

Πριν λίγες ώρες, ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση με την συμμετοχή επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52, Mi-28N και βομβαρδιστικών αεροσκαφών.

«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναπτύξει σημαντικές εφεδρείες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πρώτη γραμμή», ανέφεραν Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με τους Ρώσους:

-Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του χωριού Makarovka, ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τα κυρίαρχα υψώματα.

-Στα δυτικά του Storozhevoe διεξάγονται σκληρές μάχες.

-Στην περιοχή του χωριού Urozhaynoye, διεξάγονται οι πιο δύσκολες μάχες.

Οι μονάδες μηχανικού και σκαπανέων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβαν εντολή και κάνουν προσπάθειες να καθαρίσουν τις ρωσικές θέσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου προκειμένου να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις.

Βίντεο: Επίθεση δυνάμεων της 5ης Στρατιάς της Ανατολικής στρατιωτικής Περιφέρειας σε ουκρανικές θέσεις στο Vremevsky

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν την Makarovka – Μάχες στο Ουροζάιν

Δυνάμεις της 127ης Μεραρχίας, με αεροπορική υποστήριξη, ανέκτησαν τον έλεγχο του οικισμού Makarovka στην δεσπόζουσα του Vremeevsky.

Στην περιοχή επιχειρεί πυροβολικό της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η στρατιωτική αεροπορία συνεχίζει να χτυπά ενεργά εναντίον εξοπλισμού και θέσεων του εχθρού.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται ουσιαστικά από Ουκρανούς στρατιωτικούς αναλυτές οι οποίοι ανέφεραν ότι:

«Οι σκληρές μάχες νότια του χωριού Makarovka και στην περιοχή του χωριού Urozhaynoye συνεχίζονται».

«Το χωριό Urozhaynoye έχει μετακινηθεί στη γκρίζα ζώνη, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν αντεπιθέσεις σε αυτήν την περιοχή. Μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων ήταν αναμενόμενη, γιατί η κατάληψη της Staromlinovka, που βρίσκεται στα νότια, ανοίγει επιχειρησιακό χώρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκειμένου να επιτεθούν προς διάφορες κατευθύνσεις. Οι μάχες συνεχίζονται».

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τον οικισμό Novodarovka

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί κατέλαβαν τον οικισμό Novodarovka στην περιοχή Vremeevsky.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπήκαν στο χωριό στις 4 Ιουνίου. Έπειτα οι ρωσικές δυνάμεις το ανακατέλαβαν για να το χάσουν ξανά στην συνέχεια.

Χθες, ένα φράγμα ανατινάχθηκε ακριβώς κοντά στο χωριό Novodarovka με συνέπεια να πλημμυρίσουν και οι δύο όχθες του ποταμού Wet Yaly, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων κατά μήκος του ποταμού.

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πολυάριθμες επιθέσεις που διήρκεσαν αρκετές ημέρες.

Τώρα τα στρατεύματά μας κρατούν την επόμενη γραμμή άμυνας.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προκαλούν μαζικά πλήγματα στις δυνάμεις του εχθρού που προχωρούν στην θέση Vremeevsky”.

Βομβαρδίζει η ρωσική Αεροπορία

Σύμφωνα με ρωσικά  στρατιωτικά ΜΜΕ:

Η αμυντική επιχείρηση στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ συνεχίζεται, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται στα σημεία συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις προκαλούν μαζικά πλήγματα στις δυνάμεις των Ουκρανών που επελαύνουν στην περιοχή Vremeevsky.

Η στρατιωτική αεροπορία λειτουργεί ασταμάτητα για πολλές ώρες: τα βομβαρδιστικά ρίχνουν διαρκώς βόμβες FAB-250 και FAB-500 και τα επιθετικά ελικόπτερα καταστρέφουν εξοπλισμό και θέσεις με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Αναφορά των Ρώσων για την επιχειρησιακή κατάσταση στο τμήμα Vremeevsky

Σύμφωνα με την αναφορά των Ρώσων:

► Οι έντονες μάχες συνεχίζονται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπόρεσαν να σπάσουν την προκαταρκτική γραμμή άμυνας στην κορυφή της προεξοχής Vremeevsky, καταλαμβάνοντας 4 μικρά χωριά.

► Νότια και νοτιοανατολικά του χωριού Blagodatny και βορειοδυτικά του χωριού Novodonetsk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν τη νύχτα σε δασικές ζώνες.

► Ο ουκρανικός Στρατός επιδιώκει να καταλάβει υψώματα για να βελτιώσει την τακτική θέση και να δημιουργήσει συνθήκες για να προχωρήσει περαιτέρω.

► Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε σειρά αντεπιθέσεων, το αποτέλεσμα είναι ακόμη άγνωστο.

Από τη ρωσική πλευρά, η μεταφορά εφεδρειών συνεχίζει να σταθεροποιεί την πρώτη γραμμή.

► Το πυροβολικό και το πυραυλικό πυροβολικό επιχειρεί

► Η αεροπορία χθες δεν μπόρεσε να επιχειρήσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της ομίχλης στην περιοχή του ποταμού Μάλι Γιαρ. Επιπλέον το φράγμα ανατινάχθηκε, γεγονός που προκάλεσε πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησαν το ισχυρό MLRS “Smerch” και “Hurricane” εναντίον του ουκρανικού Στρατού, αντισταθμίζοντας την παύση στο έργο της αεροπορίας.

► Χθες το βράδυ ο καιρός επανήλθε και από νωρίς το πρωί η στρατιωτική μας αεροπορία επιχειρεί πολύ ενεργά.

Βίντεο: Καταστροφή δύο Bradley στην Ζαπορίζια από Ka-52

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Δείτε χάρτες

https://warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...