Ο Τ.Μπάιντεν τέλειωσε ομιλία του για την οπλοκατοχή με τη φράση «Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα» και τους άφησε όλους… «παγωτό»

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στο Κονέκτικατ με την φράση «Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα» (God save the Queen) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκάλεσε για άλλη μία φορά εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει με την πνευματική και διανοητική του κατάσταση.

Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Γουέστ Χάρτφορντ για να παρακολουθήσει την ομιλία του, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να καθυστερήσει για να χαιρετήσει τους συμμετέχοντες, συμπληρώνοντας ότι θα πόζαρε για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Εντάξει; Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα, φίλε», είπε ο 80χρονος Μπάιντεν προτού στρέψει το βλέμμα του προς την έξοδο.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος «απευθύνθηκε σε κάποιον από το πλήθος», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ακόμη όμως κι αν ο Μπάιντεν απευθυνόταν όντως σε κάποιον Βρετανό, θα ισοδυναμούσε με γκάφα το να χρησιμοποιήσει τη φράση «God save the Queen», δεδομένου ότι στον βρετανικό θρόνο βρίσκεται πλέον ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και όχι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, στην κηδεία της οποίας είχε παραστεί ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά μάλλον δεν το θυμάται πλέον…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Μπάιντεν έγινε viral σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων.


«Ο Τζο Μπάιντεν τα έχει χάσει», σχολίασε ο Λίο Τέρελ στο Fox News.

Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί που θεωρούν πως, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ο Μπάιντεν δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία, αφού – σε περίπτωση που επανεκλεγεί – θα είναι 86 ετών στο τέλος αυτής.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα στον «Κήπο των Ρόδων»  του Λευκού Οίκου ήταν πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζο Μπάιντεν καθώς στην κινηματογραφική προβολή του “Flamin’ του σκηνοθετικού  ντεμπούτου της ηθοποιού  Εύα Λονγκόρια (γνωστής για την υποστήριξή της στους Δημοκρατικούς), της έπιασε… το στήθος!

Τόσο τα «αστεία» του Αμερικανού προέδρου όσο και οι απρεπείς κινήσεις του  προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

Ο Μπάιντεν «αστειεύτηκε» αμήχανα για το πόσο χρονών ήταν όταν συνάντησε για πρώτη φορά την  ανήλικη τότε Εύα Λονγκόρια.

«Ήταν 17, εγώ 40», αστειεύτηκε, προκαλώντας λίγο γέλιο.

Ο Μπάιντεν θα ήταν 50 όταν η Λονγκόρια ήταν 17 αλλά θα ήταν 7 όταν ο πρόεδρος ήταν 40.

Η Λονγκόρια, μακροχρόνια σύμμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε τον Μπάιντεν το 2020 και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία μαζί του όταν ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Η παρατήρηση της ηλικίας δεν ήταν το μόνο «αστείο» της βραδιάς του Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πιάσει την Λονγκόρια από το στήθος και αυτή να κάνει αμέσως πίσω φωνάζοντας… Μπάιντεν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...