Ο λόγος τώρα στη Δικαιοσύνη

 Η δημοσιογραφική έρευνα της «Ζούγκλας» απεκάλυψε την άγνωστη και δυσεξήγητη εμπλοκή σημαντικών μελών επιχειρηματικής ελίτ στην υπόθεση του Βασίλη Ρουμπέτη. 

Θυμίζουμε πως ο Ρουμπέτης, καθώς και ο γαμπρός του, Διονύσης Μουζακίτης, εκτελέστηκαν από αγνώστους στον Κορυδαλλό, την Τετάρτη 7 Ιουνίου του 2023.

 Ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Φιλόπουλου, το 2007.

Η «Ζούγκλα» απεκάλυψε πως η θωρακισμένη Mercedes τύπου SUV που οδηγούσε ο Ρουμπέτης την ημέρα της δολοφονίας του ανήκε στον Γιάννη Αλαφούζο. Για την ακρίβεια στην εταιρεία «Ειδήσεις ντοτ κομ» συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Η «Ζούγκλα» -με δεύτερο δημοσίευμά της- απεκάλυψε και το οπτικό υλικό που δείχνει πως ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται από κοινού με τον πρόεδρο της ομάδας του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη και τον Βασίλη Ρουμπέτη στη σουίτα του γηπέδου στη Λειβαδιά. Λίγες ημέρες αργότερα ο νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Αλαφούζου καταθέτει στην Ασφάλεια Αττικής πως η θωρακισμένη Mercedes παραχωρήθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο στον Γιάννη Κομπότη. Συμπεραίνεται αβίαστα πως ο Γιάννης Κομπότης παραχώρησε με τη σειρά του το θωρακισμένο όχημα στον Βασίλη Ρουμπέτη. Ο τελευταίος όταν αποφυλακίστηκε εισχώρησε στην ομάδα των Στεφανάκου - Σκαφτούρου, οι οποίο αργότερα δολοφονήθηκαν. Μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου ο Ρουμπέτης ανέλαβε τη διαχείριση κάποιων εκ των βενζινάδικων που ήλεγχε ο γνωστός άνθρωπος της νύχτας. Όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως γνωστά από δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Γιάννης Κομπότης αντιστοίχως, γνώριζαν -και μάλιστα, με λεπτομέρειες- με ποιον συναναστρέφονταν στη σουίτα του γηπέδου του Λεβαδειακού κατά τη διάρκεια του αγώνα Λεβαδειακού - Βέροιας τον Μάιο του 2022.

Διαβάστε εδώ τα σχετικά δημοσιεύματα της «Ζούγκλας»:

Όμως η «Ζούγκλα» επανήλθε αποκαλύπτοντας και άλλες λεπτομέρειες που στοιχειοθετούν τις δυσεξήγητες σχέσεις του Βασίλη Ρουμπέτη και με άλλα μέλη της …. «ελίτ».

Ο Ρουμπέτης ως βασικό στέλεχος των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού είχε «υιοθετηθεί» θεσμικά από την ομάδα. Ήταν διαπιστευμένο ηγετικό της στέλεχος στην ασφάλεια της ομάδας. Κυκλοφορούσε και εισερχόταν ανενόχλητος στα γήπεδα, παρά το ποινικό παρελθόν του, αλλά και τις γνωστές όσο και αμφιλεγόμενες δραστηριότητές του. Εμφανίζεται ένα βήμα πίσω από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Αγώνα με την ΑΕΚ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Δείτε τη φωτογραφία:

Όμως, οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος. Η «Ζούγκλα» δημοσιεύει έγγραφα ντοκουμέντα από τη «Διαύγεια», σύμφωνα με τα οποία ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε προσληφθεί δύο φορές στο χρονικό διάστημα 2018-2019 στον Δήμο Πειραιώς, με την έγκριση και την υπογραφή του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Πρόκειται για σύμβαση ορισμένου χρόνου και ένταξη σε λίστα αμειβομένων για υπερωρίες και νυχτερινά.

Προκύπτει, λοιπόν, πως η πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη από τον Δήμο Πειραιά δια υπογραφής του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη είναι παράνομη. Τόσο το άρθρο 8 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όσο και οι αντίστοιχες αναφορές στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), απαγορεύουν ρητώς την πρόσληψη ατόμων που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα. Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για κακούργημα τελεσιδίκως και είχε εκτίσει και την ποινή του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Διαβάστε εδώ τα επίμαχα δημοσιεύματα της «Ζούγκλας»:

Η Αναφορά στη Δικαιοσύνη

Κατόπιν όλων τούτων η «Ζούγκλα», ως όφειλε, έθεσε υπ' όψιν της Δικαιοσύνης στο ανώτερο δυνατό επίπεδο τα δημοσιογραφικά ευρήματα και όσες πληροφορίες τα στοιχειοθετούν.

Ο δικηγόρος της «Ζούγκλας», ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, συνέταξε την ειδική αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία συνοδεύεται από τον αντίστοιχο φάκελο με τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας. Μετά από εισήγηση του ιδίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκου, αναφορά και φάκελος κατατέθηκαν στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κ. Καίσαρη, την Πέμπτη 15 Ιουνίου και στην Προϊστάμενη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Χάιδω Ζουγρή.

Η υπόθεση αυτή με όλες τις παράπλευρες ή ασύμμετρες συνέπειές της και επιπτώσεις είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Όλα στο φως λοιπόν.

Διαβάστε εδώ την αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 15:45

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...