Η Αίγυπτος υπέβαλε αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του

 Η Αίγυπτος υπέβαλε αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του. Ο οργανισμός αποτελείται από αναπτυσσόμενα κράτη – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αίγυπτο Γκεόργκι Μπορισένκο δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η Αίγυπτος έχει υποβάλει αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του.

Ένας από τους λόγους γιατί η Αίγυπτος θέλει να γίνει μέλος του BRICS είναι η πρόθεση του οργανισμού να επεκτείνει τις συναλλαγές με εναλλακτικά νομίσματα, είτε είναι εθνικά νομίσματα, είτε να δημιουργήσει κοινό για τα μέλη του BRICS νόμισμα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή, η Αίγυπτος ενδιαφέρεται πολύ στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Ρωσία. Αυτή την περίοδο οι δύο χώρες εξετάζουν την δυνατότητα χρήσης νέων συναλλαγματικών μηχανισμών στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Στις 2 Ιουνίου στο Κέιπ Τάουν έγινε η συνδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών των χωρών BRICS. 

Σε αυτή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των χωρών του Παγκόσμιου Νότου (Global South) – η Αργεντινή, το Μπαγκλαντές, η Δημοκρατία του Κονγκό, το Γκαμπόν, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι: Σαουδική Αραβία, Κούβα, Αίγυπτος, Βενεζουέλα. 

Οι χώρες αυτές εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν μέλη του BRICS.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Πηγή: TASS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...