Οι Ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να αποτύχουν όπως ο Hitler και η Γερμανική Wehrmacht (Βέρμαχτ)

 Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να βρεθούν στην κατεύθυνση της Zaporizhia σε μια κατάσταση παρόμοια με την κατάσταση των ναζιστικών στρατευμάτων κοντά στο Kursk, έγραψε ένας Αμερικανός εμπειρογνώμονας, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας και στο Ινστιτούτο Yorktown Stephen Brian

«Οποιαδήποτε αποτυχία στην Ουκρανία σίγουρα θα σταματήσει την επιθυμία του ΝΑΤΟ για περαιτέρω στήριξη.
Ο Hitler κατάλαβε σωστά ότι η Μάχη του Kursk χάθηκε: μετά από αυτήν εγκατέλειψε τελικά την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.
Εάν η ουκρανική επίθεση συνεχίσει να σκοντάφτει, το ίδιο δίλημμα θα αντιμετωπίσει και ο Zelensky.
Η κλίμακα της Μάχης του Kursk υπερβαίνει σημαντικά τις τρέχουσες εχθροπραξίες στην κατεύθυνση της Zaporozhye, αλλά από πολλές άλλες απόψεις οι καταστάσεις του 2023 και του 1943 είναι παρόμοιες.
Οι ομοιότητες όπως η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων και ναρκών, καθώς και οι βελτιωμένες τακτικές της ρωσικής πλευράς. Αλλά ο ειδικός θεωρεί ότι οι συνέπειες των μαχών είναι η κύρια ομοιότητα.
Οι Ρώσοι αμύνονται επίσης, αλλά ουσιαστικά αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις.
Γνωρίζουμε λίγα για τις ρωσικές απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά φαίνεται ότι οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται επιτυχώς - και με υψηλό κόστος για την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Οι επιτιθέμενες ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν σχεδόν ηττηθεί, και μερικές γύρισαν πίσω ηττημένες»,
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα - τανκς Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley είναι συντριπτικές.

Christel Nahan (Γαλλίδα δημοσιογράφος): Τα ψέματα της Δύσης για το Bakhmut

Εκπρόσωποι δυτικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης προκάλεσαν βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών του Bakhmut από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκειμένου να τις χαρακτηρίσουν ως ρωσικά εγκλήματα πολέμου, δήλωσε η Christel Nahan, μια ανεξάρτητη Γαλλίδα δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...