Το ξέσπασμα του Ουκρανού πιλότου: Οι Ρώσοι με τα Su -35 μας έχουν διαλύσει, χάνουμε συνέχεια τόσα αεροσκάφη

Μία πραγματική αποψίλωση βιώνει η ουκρανική πολεμική αεροπορία καθώς η αντιπαράθεση με τα ανώτερα ρωσικά Su - 35 δεν αντέχει σε σύγκριση 

  Άνιση μάχη με την κατά πολύ ανώτερη ρωσική πολεμική αεροπορία δίνουν οι Ουκρανοί πιλότοι, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τα κύματα των ρωσικών πληγμάτων εν μέσω της αντεπίθεσης και ενώ τα F – 16 φαίνεται πώς θα αργήσουν παρά πολύ.

Σε σύγκριση με τα τεχνολογικά προηγμένα ρωσικά Su-35 εξοπλισμένα με εξελιγμένα ραντάρ και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τα γηρασμένα Su-25 της Ουκρανίας, που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1980, υστερούν δραματικά.
Σε συνέντευξη στο CNN, ο πιλότος του Su-25 Oleksyi, γνωστός με το διακριτικό «Pumba», αποκαλύπτει τη ζοφερή πραγματικότητα της κατάστασής τους, δηλώνοντας: «Χάνουμε πολλά αεροσκάφη από τα Su - 35».

«Έχασα πτέραρχο και αρχηγό μοίρας»

Με την εμπειρία της δύσκολης από πρώτο χέρι, αυτός και οι συνάδελφοί του πιλότοι έχουν υπομείνει τον καταστροφικό τίμημα της απώλειας πολλών πιλότων από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο 2022.
Έντονα προβληματισμένος ο Pumba μοιράζεται το πένθος του: «Έχασα τον αρχηγό της μοίρας μου και τον πτέραρχό μου στη μάχη. Είναι και οι δύο ήρωες της Ουκρανίας».
Ο Pumba παραμένει ένας από τις λίγες δεκάδες πιλότους που συνεχίζουν να πετάνε για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε επιχειρησιακή φάση αντεπίθεσης, είναι απαραίτητος ο ρόλος των πιλότων της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του Pumba.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερη και πολύ πιο αδύναμη από τη ρωσική, συμμετέχει ενεργά στην παροχή κρίσιμης υποστήριξης στις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, η ρωσική αεροπορία διατηρεί την αεροπορική υπεροχή στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...