WSJ: Ο Β.Πούτιν ήταν ενήμερος για την ανταρσία Γ.Πριγκόζιν τουλάχιστον 24 ώρες πριν

 Πληροφορίες  έρχονται στο φως αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στη Ρωσία. 

Και αυτό διότι όπως αναφέρει η Washington Post, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ενήμερος για την ανταρσία  του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ακόμη το δημοσίευμα τονίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρεται να ήταν ενήμερες για τα όσα θα διαδραματίζονταν στη Ρωσία, από τα μέσα Ιουνίου.

Όπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα η ανταρσία ξεκίνησε και τερματίστηκε μέσα σε μία μέρα, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τον Λευκό Οίκο και άλλες υπηρεσίες για όλα όσα θα διαδραματίζονταν στη Ρωσία.


Όμως, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ακριβώς ξεκάθαρο τι θα έκανε η Wagner και πότε.

Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε και μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας επεσήμανε ότι  «υπήρχαν αρκετά σημάδια για να μπορέσουμε να πούμε στην ηγεσία ότι κάτι συνέβαινε».

Η «μεγάλη ανησυχία» για τις εξελίξεις στη Ρωσία υπήρχε το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

«Υπήρχαν πολλά ερωτήματα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο αξιωματούχος για θέματα που αφορούσαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αν θα παραμείνει στην εξουσία αλλά και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον έλεγχο των πυρηνικών της χώρας.

Ο κύριος φόβος ήταν ένας ρωσικός «εμφύλιος πόλεμος» που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στην περιοχή, ειδικά από τη στιγμή που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μάλιστα, εδώ και δύο εβδομάδες είχαν ενημερωθεί αξιωματούχοι στο Πεντάγωνο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Κογκρέσο.

Ακόμη οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι και ο ίδιος ο Πούτιν είχε ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια που είχε καταστρώσει ο αρχηγός της Wagner.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως δεν είναι σαφές για το πότε είχε ενημερωθεί. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ωστόσο, λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος το ήξερε «σίγουρα τουλάχιστον 24 ώρες πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...