Η τελική αναμέτρηση πλησιάζει, φιάσκο η ουκρανική προέλαση - Η Δύση ξαφνιάστηκε από την Ρωσία, απογοητεύεται από την Ουκρανία

 Medvedev: Η τελική αναμέτρηση με τη Δύση πλησιάζει

(upd9) Ενώ η Ουκρανία επιχειρεί αντεπιθέσεις σε 6 μέτωπα… το επίσημο υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας… μιλάει για προέλαση των ρωσικών δυνάμεων…
Τα βασικά μέτωπα των συγκρούσεων βρίσκονται δυτικά του Bakhmut, στην Avdiivka, στην Marinka και στην Zaporizhia.
Πολύ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Δύση έχει απογοητευτεί από την αποτυχία της Ουκρανίας ενώ αναγνωρίζεται η δύναμη πυρός της Ρωσίας…

Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας: Οι ρώσοι προελαύνουν σε ορισμένες περιοχές

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν προς τέσσερις περιοχές του μετώπου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν «προς διάφορες κατευθύνσεις στην Avdiivka, στην Marinka και στην Krasny Lyman».
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και προς το Svatovo γίνονται σκληρές μάχες εκεί.
Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη.
Στην περιοχή της Zaporozhye, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) αντιμετωπίζουν «έντονη αντίσταση» από τις ρωσικές δυνάμεις.
Από την έναρξη της Ουκρανικής αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σχεδόν 15.000 Ουκρανοί.

Medvedev: Η τελική αναμέτρηση με τη Δύση πλησιάζει

Ο Αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev προέβλεψε ότι η τελική αναμέτρηση με τη Δύση πλησιάζει.
Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η Ουκρανία αντιδρά στην μη ένταξη της στο ΝΑΤΟ ενώ η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση σύγκρουσης είναι προφανείς - η Ρωσία δεν έχει σπάσει, το αντιρωσικό μέτωπο έχει αποτύχει, το φινάλε είναι ήδη πολύ κοντά.
«Σήμερα, ακόμη και οι αποτυχημένοι ηγέτες του καθεστώτος του Κιέβου παραδέχτηκαν ότι σε κατάσταση σύγκρουσης, η Μπαντεράκραινα (ή, όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλούν τα σάπια λείψανά της), δεν θα γίνει αποδεκτή στη συμμαχία.
Το θλιβερό συμπέρασμα: εάν η Ουκρανία ως εμπόλεμη χώρα δεν γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, τότε η σύγκρουση "θα καταστεί μόνιμη, γιατί αυτό είναι ζήτημα ύπαρξης της Ρωσίας.
Άρα οι λόγοι της αγανάκτησής τους είναι προφανείς.
Η Ρωσία δεν μπορούσε να σπάσει, το αντιρωσικό μέτωπο απέτυχε.
Και δεν πρόκειται για πολιτική, ούτε για στρατηγική, ούτε καν για τακτική.
Απλώς το φινάλε είναι ήδη πολύ κοντά. Η ώρα έφτασε ανέφερε ο Medvedev

Berliner Zeitung: Η Ουκρανία κατάφερε να απογοητεύσει ολόκληρη τη Δύση

Η Ουκρανία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Δύσης, χάνοντας πολλά τεθωρακισμένα άρματα μάχης που έστειλε η Δύση.
Η Ουκρανία δεν δικαίωσε τις ελπίδες της Δύσης, χάνοντας τον εξοπλισμό που της εστάλη ένα μήνα αργότερα, αναφέρει η Berliner Zeitung.
Με μεγάλες προσδοκίες, τα δυτικά κράτη προμήθευσαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία με την ελπίδα ότι η χρήση αυτών των οχημάτων μάχης θα καταστήσει δυνατή την στρατηγική νίκη της Ουκρανίας. Περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη της ουκρανικής καλοκαιρινής επίθεσης, η απογοήτευση κυριαρχεί».
Η Γερμανία έχει διαθέσει περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία από τις 4 Ιουνίου 2023 είχε χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι Ρώσοι συντρίβουν τους Ουκρανούς με τα Τ-90Α και με… νέα τακτική

Συντριπτικό πλήγμα επέφερε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην κατεύθυνση του Krasnolymansk ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιώντας τα άρματα μάχης T-90A αλλά και μια νέα τακτική που περιλαμβάνει διάφορους τύπους πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, Ρώσοι στρατιώτες από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια (TsVO) που χειρίζονται τα άρματα μάχης T-90A επέφεραν μια συντριπτική ήττα στους Ουκρανούς στο μέτωπο της Krasnolymansk.
«Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες των στόχων από τη μονάδα αναγνώρισης, οι διοικητές των αρμάτων μάχης χρησιμοποίησαν μια νέα τακτική πρόσκρουσης πυρός, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων τύπων πυρομαχικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι οβίδες υψηλής έκρηξης κατέστρεψαν τη βάση και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο επισήμανε πως η τακτική αυτή επιφέρει την ήττα όλων των πιθανών τύπων στόχων και συμβάλλει στην αποθάρρυνση του εχθρικού προσωπικού.

Δεν μπορούν οι Ουκρανοί – 56 επιθέσεις, αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα στο Luhansk

Αδυνατούν οι Ουκρανοί να διασπάσουν και να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα στην κατεύθυνση του Luhansk παρά τις δεκάδες επιθέσεις τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν 56 επιθέσεις κατά των θέσεων του ρωσικού στρατού χωρίς να καταφέρουν το οποιοδήποτε θετικό για αυτούς αποτέλεσμα.
«Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν 56 επιθέσεις του εχθρού στην επιχειρησιακή ζώνη του Luhansk» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrey Marochko.
Σύμφωνα με τον Marochko, οι Ρώσοι στρατιώτες εξουδετέρωσαν περίπου 3.000 Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας στο μέτωπο του Luhansk, καταστρέφοντας και αποτρέποντας τις επιχειρήσεις 14 ομάδων Ουκρανών δολιοφθορέων.

Οι προβλέψεις για την Ρωσία απέτυχαν

Η Ευρώπη και η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστούν για δύσκολες στιγμές λόγω της αποτυχημένης πρόβλεψης για τη Ρωσία, ανέφερε το Responsible Statecraft.
Οι δυτικοί ηγέτες επιμένουν για περισσότερους από 15 μήνες ότι η νίκη επί της Ρωσίας «προβλέφθηκε από τα αστέρια», αλλά η πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης… δείχνει ήττα της Ουκρανίας.
Η Ρωσία δεν έχει σπάσει οικονομικά.
Ο ρωσικός στρατός έχει προσαρμόσει με επιτυχία τις τακτικές του για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, του πεζικού και του πυροβολικού των Ουκρανών.
Η Ρωσία διατηρεί ένα πλεονέκτημα στην παραγωγή βλημάτων πυροβολικού, ενώ οι χώρες του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη του στρατιωτικού-βιομηχανικού τους δυναμικού».
Η ικανότητα της Ρωσίας να αντισταθεί στην Ουκρανία, που υποστηρίζεται από ολόκληρο το ΝΑΤΟ, απειλεί σοβαρά την Ευρώπη.
Είναι σοβαρό πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές χώρες η απώλεια φθηνών ενεργειακών πόρων.
Αναγνώρισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η FSB απέτρεψε δολοφονία του κυβερνήτη της Κριμαίας

Τη δολοφονία του κυβερνήτη της Κριμαίας, Sergei Aksyonov από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας απέτρεψε η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB), η οποία ανακοίνωσε πως ήδη κρατείται ένας Ρώσος πολίτης που κατηγορείται πως είχε στρατολογηθεί για αυτήν την επίθεση.
Σύμφωνα με την FSB, η επίθεση επρόκειτο να γίνει με την παγίδευση του αυτοκινήτου του Aksyonov με εκρηκτικά.

Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία ενεργεί ψύχραιμα, ενώ η Ουκρανία βιάζεται και χάνει

Οι ενέργειες της Ρωσίας στη σύγκρουση είναι αντικειμενικές και ψύχραιμες, ενώ η Ουκρανία κάνει λάθη, ο Αμερικανός πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Sc. Ritter.
Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, κοιτάζοντας το ρολόι, προσπαθώντας να αναγκάσει την Ουκρανία να καταλήξει σε μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων.
Σταμάτησε την 1η Απριλίου 2022.
Από τότε, η Ρωσία καθοδηγείται από αντικειμενικότητα, σήμερα ελέγχει το πεδίο της μάχης.
Η Ουκρανία μονίμως βιάζεται και χάνει», είπε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
Ο Ritter έχει μιλήσει επανειλημμένα για τα λάθη της Ουκρανίας και των δυτικών εταίρων της.
Με την προπαγάνδα και τα ψέματα του ΝΑΤΟ για την επικείμενη νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην αντεπίθεση καταδικάστηκαν οι Ουκρανοί σε θάνατο.

Κείμενο σε εξέλιξη

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_022023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_022023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_022023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_022023.png
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...