«Η ζωή στην Ουκρανία είναι κόλαση» – συνεδριάζει το ΣΑΓΕ για ενημέρωση για τον πόλεμο

 Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανέλαβε τον Ιούνιο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε 14 νέες κυρώσεις. 

«Η ζωή στην Ουκρανία είναι ακόμα κόλαση». Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία , 500 ημέρες μετά την πρώτη ρωσική εισβολή.

«Η OHCHR έχει τεκμηριώσει ένα τρομακτικό αρχείο παραβιάσεων των ανθρωπίνων

δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αυθαίρετης στέρησης της ζωής, της αυθαίρετης κράτησης και της εξαναγκαστικής εξαφάνισης, των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης και της σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με συγκρούσεις», δήλωσε η OHCHR. Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις και Ειρήνη, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο.

«Σήμερα, σε μια άλλη πράξη σκληρότητας, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Black Sea Grain. Αυτή η συμφωνία έφερε σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και μείωσε τις τιμές των τροφίμων για όλους», δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Linda Thomas– Γκρίνφιλντ.

Η Ρωσία απώθησε την κριτική, διαμαρτυρόμενη για υποτιθέμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ουκρανία, αναφερόμενη συγκεκριμένα στην απόσυρση από την Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα . Ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολυάνσκι, διευκρίνισε: «Η Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι έτοιμη να εξετάσει την επανέναρξή της μόνο όταν επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα και όχι υποσχέσεις και εγγυήσεις από τις δυτικές πρωτεύουσες». Το Ηνωμένο Βασίλειο , το οποίο ανέλαβε τον Ιούνιο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε 14 νέες κυρώσεις ως απάντηση στις «προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει την ουκρανική εθνική ταυτότητα μέσω της βίαιης απέλασης παιδιών από την Ουκρανία σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία».

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...