Το πλήρωμα του τανκ «Alyosha», που νίκησε τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,T-72B - M113 και πέντε τεθωρακισμένα τεθωρακισμένα MaxxPro αμερικανικής κατασκευής

 ΜΟΣΧΑ, 5 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου παρουσίασε το πλήρωμα του τανκ Alyosha, το οποίο νίκησε μια συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporozhye, για την απονομή των τίτλων των ηρώων της Ρωσίας, ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

Όπως διευκρινίζεται στο υπουργείο, οι μαχητές κατέστρεψαν οκτώ τεμάχια εχθρικού εξοπλισμού σε εκείνη τη μάχη. 

" "Στα πρώτα λεπτά της μάχης, ο πυροβολητής Alexei Neustroev κατέστρεψε και τα δύο άρματα μάχης T-72B του εχθρού με εύστοχα πυρά. Στα επόμενα 30 λεπτά, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε τεθωρακισμένα τεθωρακισμένα MaxxPro αμερικανικής κατασκευής καταστράφηκε μαζί με τη δύναμη προσγείωσης», ανέφερε το τμήμα.

Μετά την καταστροφή του τελευταίου εχθρικού οχήματος, το πλήρωμα του τανκ συνέχισε να καλύπτει τις μηχανοκίνητες μονάδες τουφεκιού που αναπτύσσονταν σε σχηματισμούς μάχης για περίπου 40 λεπτά.




Όταν το "Alyosha" τελείωσε από πυρομαχικά, ο διοικητής του πληρώματος Rasim Baksikov αποφάσισε να πάει να ξαναγεμίσει και ένα άλλο τανκ στάλθηκε στο πεδίο της μάχης. 

" «Έχοντας πυροβολήσει τρεις βολές στο προελαύνον πεζικό, το δεύτερο άρμα υπέστη ζημιά από πυρά του εχθρού πυροβολικού. 

Προσανατολίζοντας γρήγορα την κατάσταση και συνειδητοποιώντας ότι το πλήρωμα του κατεστραμμένου οχήματος μάχης χρειαζόταν άμεση βοήθεια, ο Ανώτερος Υπολοχαγός Rasim Baksikov, μαζί με το πλήρωμά του, αποφάσισε να εκκενωθεί το κατεστραμμένο τανκ από τη γραμμή επαφής σε ασφαλές σημείο», ανέφερε το υπουργείο.

Τα μαχητικά ρυμούλκησαν το δεύτερο αυτοκίνητο κάτω από τον αδιάκοπο βομβαρδισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και διέσωσαν το πλήρωμα του κατεστραμμένου τανκ. " «Συνολικά, κατά τη διάρκεια της μάχης, οι απώλειες του εχθρού, εκτός από τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, ανήλθαν σε περισσότερους από εκατό μαχητές που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο.

Πριν από αυτή τη μάχη, το πλήρωμα του τανκς Alyosha υπό τη διοίκηση του ανώτερου υπολοχαγού Rasim Baksikov δέχθηκε μαζικά πυρά πυροβολικού, στα οποία τραυματίστηκε ο οδηγός. Ο διοικητής εκκένωσε τον τραυματία στρατιώτη από το όχημα μάχης και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Μεταφέροντας τον οδηγό στην προηγμένη ιατρική ομάδα, ο Baksikov αποφάσισε να πάρει τη θέση του στη μάχη. 

Минобороны: экипаж танка "Алеша", разгромивший технику ВСУ, представлен к награде


Πλάνα από επίθεση σε στήλη εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην κατεύθυνση Zaporozhye - RIA Novosti, 1920, 08/02/2023 Στη Γιακουτία, είπαν για τον πυροβολητή του τανκ που απέκρουσε την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 2 Αυγούστου, 13:15 Με τη σειρά του, ο υπολοχαγός Alexander Levakov, αφού εκτίμησε την κατάσταση, αποφάσισε να αντικαταστήσει το τραυματισμένο μέλος του πληρώματος και πήρε το χώρο εργασίας του διοικητή του τανκ, μετά τον οποίο προχώρησε προς την κατεύθυνση των θέσεων του ρωσικού συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων για να παράσχει υποστήριξη στους υπερασπιστές .

" «Στο δρόμο προς έναν από τους οικισμούς, ο υπολοχαγός Λεβάκοφ ανακάλυψε οκτώ τεμάχια εχθρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων δύο δεξαμενών, που βρίσκονταν σε μια από τις πλησιέστερες δασικές ζώνες. Έχοντας αξιολογήσει την κατάσταση, ο Ανώτερος Υπολοχαγός Μπακσίκοφ πήρε μια απόφαση και αμέσως μπήκε στη μάχη με τον ανώτερο εχθρικές δυνάμεις.μηχανή και την αρμόδια χρήση των συνθηκών εδάφους για κρυφή κίνηση, η είσοδος στη γραμμή βολής ρωσικού τανκ ήρθε ως έκπληξη για τον εχθρό», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ενεργώντας ως οδηγός, ο Rasim Baksikov έκανε επιδέξια ελιγμούς στο πεδίο της μάχης και επέβλεπε το έργο του πληρώματος. Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Λεβάκοφ, όντας στη θέση του διοικητή, μετέδωσε έγκαιρα και αρμοδίως τον προσδιορισμό του στόχου στον πυροβολητή και κατεύθυνε τη φωτιά του τανκ.

Кадры удара по колонне бронетехники противника на Запорожском направлении - РИА Новости, 1920, 01.08.2023
В Кремле прокомментировали видео боя российского танка с колонной ВСУ
..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...