Ο ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΑΧΕΛ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.

 Η Αφρική έχει την "ατυχία" να διαθέτει τεράστιους φυσικούς πόρους, αλλά πολυδιασπασμένο και γεμάτο δεισιδαιμονίες ,  στην πλειοψηφία του ανθρώπινο δυναμικό, ανίκανο να τους προστετεύσει.

 Έτσι οι δυτικοί τυχοδιώκτες και αδίστακτοι εγκληματίες, πολύ εύκολα με ελάχιστες δυνάμεις, μπόρεσαν και κατάκτησαν  το σύνολο της Ηπείρου λεηλατώντας την ασταμάτητα  για πάνω από 300 χρόνια..

Kostas Aplos

Πρώτα άρπαξαν τους ανθρώπους της (πανω από 15 εκατ. τσουβαλιάστηκαν σε σαπιοκαραβα και μεταφέρθηκαν  για σκλάβοι στις φυτείες του Μισισσιπή) και μετά άρχισαν τη συστηματική κλοπή του ορυκτού της πλούτου. 

Χάρις σε αυτήν την κολοσσιαία κλοπή, στην οποία πρέπει να προστεθούν και η καταλήστευση της Λ. Αμερικής,  της Ινδίας και της Κίνας,    στήθηκαν και μεγαλούργησαν οι ΗΠΑ και η Δ. Ευρώπη στην οποία συγκροτήθηκαν πανίσχυρες αυτοκρατορίες  που  η απληστία τους  οδήγησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους. 

Με την εμφάνιση της ΕΣΣΔ και ειδικά μετά το νικηφόρο γι αυτήν τέλος του Β'ΠΠ, οι ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες κατέρρευσαν και αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν μια (παραπλανητική) ανεξαρτησία στις αποικίες τους, ακριβώς για να μην χάσουν τις τεράστιες πηγές εσόδων τους που συντηρούσαν την ευημερία και ισχύ τους  . 

Φρόντισαν λοιπόν να τοποθετήσουν, με τις γνωστές "δημοκρατικές" διαδικασίες, υποτελείς κυβερνήσεις μαύρων καταπιεστών που ενεργούν ως πληρεξούσιοι των πρώην αποικιοκρατών και είναι στυγνότεροι των αφεντικών τους.  

Είναι αυτοί  που  διευκολύνουν τις "επενδύσεις" των πολυεθνικών  στις (πρώην) αποικίες τους με προνομιακές συμβάσεις που διευκολύνουν με τη σειρά τους τη νομιμοποίηση της συνέχισης της λεηλασίας. Το πλιάτσικο αυτό είχε σαν συνέπεια την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού που άρχισε πλέον να αντιδρά και να ζητά κάποια στοιχειώδη δικαιώματα και δικαιοσύνη στο μοίρασμα του πλούτου. Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο γενικού ξεσηκωμού των Αφρικανών,  οι Ευρωπαίοι δυνάστες , συνεπικουρούμενοι από τους Αμερικανούς, δημιούργησαν την ισλαμιστική απειλή. 

Δηλαδή ένοπλες συμμορίες που τρομοκρατούσαν και τρομοκρατούν τον κοσμάκη στο μεγαλύτερο μερος της Αφρικής και για να αντιμετωπιστούν  χρειάζεται στρατιωτική παρουσία και ισχύς. Με το πρόσχημα λοιπόν της καταπολέμησης του τζιχαντισμού, επανήλθαν στην Αφρική γεμίζοντάς της με στρατιωτικές βάσεις, που ο κύριος σκοπός τους δεν είναι βέβαια η καταπολέμηση των ισλαμιστών (που αυξάνονται και πληθύνονται) , αλλά  η υποστήριξη των υποτελών κυβερνήσεων και η αποτροπή λαϊκών εξεγέρσεων. Κι ενώ ήταν πεπεισμένοι πως οι στρατοί που είχαν δημιουργήσει για να περιφρουρούν τις κυβερνήσεις ανδρεικέλων και τις πολυεθνικές, ήταν "δικοί" τους, ξαφνικά κάποιοι πατριώτες αξιωματικοί σε μια σειρά από χώρες του Σαχέλ (Μάλι, Μπουργκίνα Φάσο, Γουϊνέα, Νίγηρας), εξεγέρθηκαν μη ανεχόμενοι  την κατάφωρη αδικία και το πλιάτσικο που υφίστανται οι  χώρες  τους από τους "ανθρωπιστές" και "δημοκράτες" Ευρωπαίους και Αμερικανούς.  

Ανέτρεψαν λοιπόν τα ανδρείκελά τους  και  πήραν την εξουσία ξεσηκώνοντας θύελα ενθουσιαμού από τα λαϊκά στρώματα, που βλέπουν ότι ήρθε η ώρα για πραγματική και όχι δοτή Ανεξαρτησία από το  Γάλλο κυρίως δυνάστη. 

Μακάρι να πετύχουν οι πεινασμένοι, άρρωστοι, γυμνοί αυτοί ανθρωποι. Όλοι οι λαοί είναι μαζί τους, ωστόσο ο αγώνας τους είναι πολύ δύσκολος γιατί οι χώρες τους είναι  πάμπτωχες, αφού όλος σχεδόν ο πλούτος τους μεταφέρεται στη Γαλλία , οπότε απόλυτα σχεδόν εξαρτημένες από την μητρόπολη που έχει φροντίσει να τους επιβάλει ακόμη και κοινό νόμισμα. 

Έτσι μετά το γνωστό πια όπλο των οικονομικών κυρώσεων, τους απειλούν τώρα και με στρατιωτική επέμβαση από τις γειτονικές υποτελείς  χώρες, καθώς από τον Νίγηρα η Γαλλία παίρνει  μεγάλες ποσότητες ουρανίου για τους αντιδραστήρες της που παράγουν ρεύμα και υλικό για τις ατομικές της βόμβες. Για τη Γαλλία λοιπόν είναι κρίσιμη η απώλεια των ορυχείων της στο Νίγηρα και θα κάνει ό,τι μπορεί, σε συνεργασία με ΗΠΑ, για να ανατρέψει το νέο καθεστώς.   

 Όμως, οι αξιωματικοί αλλά και ο απλός κόσμος του Νίγηρα, έχοντας επίγνωση της αδυναμίας τους  στράφηκαν κυρίως προς τη Ρωσία αλλά και την Κίνα  για βοήθεια. Ε, αυτό κι αν είναι έγκλημα για τα δυτικά σκυλιά, που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο και μέσο να μην επιτρέψουν "επέκταση της Ρωσικής επιροής" στην Μαύρη Ήπειρο, οξύνοντας την ήδη τεταμένη διεθνή γωπολιτική κατάσταση.   

Προκαλεί ωστόσο θλίψη και θυμό  η στάση της Δυτικής "Αριστεράς" και κάποιων ΚΚ, όπως το δικό μας,   που έσπευσαν αμέσως να οικειοποιηθούν το αφήγημα των Δυτικών ΜΜΕ και πολιτικών παραγόντων,  περί "πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Νίγηρα" (δλδ, τα πιόνια των Γάλλων) και να διαπιστώσουν αμέσως "οξείς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΕΕ κατά Ρωσίας -Κίνας, για την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή". Αλλά και ετσι νάναι, οι στρατιωτικοί του Νίγηρα τους εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους ανταγωνισμούς και  ανέτρεψαν το διεφθαρμένο καθεστώς  ελευθερώνοντας τη χώρα τους από το αποικιοκρατικό καθεστώς αιώνων. 

 Πολύ θετικό λοιπόν όχι μόνο για το Νίγηρα, αλλά και για  άλλες χώρες που βιώνουν ιδιες καταστάσεις  εκμετάλλευσης και οι λαοί τους θα ενθαρρυνθούν να τους μιμηθούν, μη περιμένοντας την "ωρίμανση των συνθηκών", που επιμένουν να μένουν άγουρες. 

ΥΓ. Οι του Περισσού, ας διαβάσουν την ανακοίνωση του ΚΚ Κένυας για τα γεγονότα στον Νίγηρα και στο Σαχέλ,  έχουν πολλά να ωφεληθούν.

Το αθρο ειναι του Κώστα Απλού...

Kostas Aplos

.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...