Το Κίεβο θέλει να βάλει «πόδι» στην Κριμαία: Μαζική επιδρομή με drones – «Έχουμε έτοιμους 900 πεζοναύτες» (upd) Καταρρίφθηκαν όλα από την ρωσική αεράμυνα

 Την χερσόνησο της Κριμαίας δείχνει να θέτει ως στόχο το ουκρανικό επιτελείο καθώς οι αντεπιθέσεις στα ανατολικά τελματώνουν ενώ πλέον είναι ανοιχτός ο φόβος για την εκκίνηση νέας ρωσικής επίθεσης που θα έχει ως στόχο το Χάρκοβο.

Έτσι προσπαθεί να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της και αναζητά λύσεις κατά της Κριμαίας που θα επιτρέψει στην ουκρανική ηγεσία να δείχνει προς την Δύση ότι μπορεί να πλήττει ακόμα τα ρωσικά συμφέροντα και έτι να μην σταματήσει η ροή πολεμικού υλικού και χρημάτων.


Έτσι ανακοινώθηκε και μάλιστα με αποδέσμευση βίντεο και εικόνων ότι το Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών της Βρετανίας ολοκλήρωσε ένα εξάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε Ουκρανούς στρατιώτες, σε αμφίβιες επιχειρήσεις και τακτικές επιδρομών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, σχεδόν 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν την εκπαίδευση, προερχόμενοι από διάφορες τάξεις του στρατού, κάποιοι έμπειροι στο πεδίο της μάχης αλλά και εθελοντές πολίτες χωρίς προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, τα ουκρανικά στρατεύματα απέκτησαν «ανεκτίμητη τεχνογνωσία και γνώση στο πώς να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν επιδρομές χρησιμοποιώντας μικρά σκάφη τη μέρα και τη νύχτα».

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι Ουκρανοί στρατιώτες έμαθαν να χρησιμοποιούν όλμους, ελαφριά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς (NLAW), πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Stinger και αναγνωριστικά drones.

Το βρετανικό Ναυτικό τόνισε ότι η εκπαίδευση θα συνεισφέρει περαιτέρω στην υποστήριξη των δυνατοτήτων της Ουκρανίας στην οικοδόμηση των δικών της ναυτικών δυνάμεων και στην ιδέα της δημιουργίας σώματος πεζοναυτών.

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε αποκαλύψει ότι το Κίεβο σε μια επιχείρηση κατά των ρωσικών αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών στην Κριμαία εξαπέλυσε μαζική επιδρομή με drones η οποία τελικά απέτυχε καθώς η ρωσική αεράμυνα όχι απλά τους περίμενε αλλά έχει πλέον ενισχυθεί και δεν κάνει καν χρήση πυραύλων για την κατάρριψή τους αλλά και ηλεκτρονικού πολέμου.

Πυροβολαρχίες Pantsir βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλες τις πόλεις και εγκαταστάσεις και έτσι η Ρωσία κατάφερε και κατέστρεψε και τα 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας νωρίς σήμερα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 14 drones, ενώ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσαν έξι, ανέφερε το υπουργείο σύμφωνα με τα πρακτορεία.

Οι Ουκρανοί τελικά δείχνουν έτοιμοι να προσπαθήσουν να ανοίξουν μέτωπο στην Κριμαία ή τουλάχιστον να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν ζημιές αρκετές ώστε να μπορούν να δείχνουν «θεαματικά» τα πλάνα στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Δύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...