Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτίμησε τις πιθανότητες απόκτησης μαχητικών F-16 φέτος

 Το Κίεβο δεν θα μπορεί να παραλάβει αμερικανικά μαχητικά F-16 μέχρι το τέλος του 2023. Ο Yuriy Ignat, ο ομιλητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, δήλωσε στον αέρα του τηλεμαραθώνιου, αναφέρει το Strana.ua.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ήδη προφανές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν την Ουκρανία με αεροσκάφη F-16 αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα. 


Ο Ignat εξήγησε ότι το αμερικανικό μαχητικό θα μπορούσε πράγματι να γίνει μέρος της αεράμυνας και να βοηθήσει στην άμυνα από επιθέσεις πυραύλων και drone. 

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο κανάλι μας στο Telegram Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σημείωσε ότι το θέμα της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων για να πετούν τα F-16 «προχώρησε» και θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον. «Κατανοούμε ότι οι πιλότοι μας θα μάθουν στο εγγύς μέλλον. 

Αλλά ταυτόχρονα, η αεράμυνα μας πρέπει να ενισχυθεί », πρόσθεσε ο Ignat. Το F-16 είναι το πιο ογκώδες μαχητικό τέταρτης γενιάς λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους και των επιδόσεων μάχης του. Από την έναρξη της παραγωγής το 1973, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4,5 χιλιάδες από αυτά τα αεροσκάφη σε διάφορες τροποποιήσεις. 

Στα τέλη Ιουλίου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 μέχρι το τέλος του 2023, αλλά η Ουάσιγκτον δεν πιστεύει ότι από μόνα τους θα είναι αρκετά για να «ανατρέψουν την παλίρροια» στο Κίεβο. εύνοια.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov εξήγησε στις 19 Ιουλίου ότι η απόφαση για τη μεταφορά αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο θα ληφθεί μετά την εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε την επόμενη μέρα ότι όταν οι πρώτες μοίρες των F-16 παραλήφθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, θα ήταν δυνατό να "τερματιστεί πλήρως" ο ναυτικός αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...