Η FSB συνέλαβε άνδρες στο Zelenogorsk που σχεδίαζαν να ανατινάξουν σταθμούς επικοινωνίας

 KRASNOYARSK, 17 Αυγούστου - RIA Novosti. Στην επικράτεια του Κρασνογιάρσκ, συνελήφθησαν δύο άτομα που σχεδίαζαν να υπονομεύσουν σταθμούς επικοινωνίας βάσης στον κλειστό διοικητικό-εδαφικό σχηματισμό του Zelenogorsk, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής έδρας της FSB. 

" «Το FSB της Ρωσίας για την Επικράτεια Krasnoyarsk, σε συνεργασία με το FSB της Ρωσίας για την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, με την υποστήριξη ισχύος της SOBR της Διεύθυνσης της Ρωσικής Φρουράς για την Επικράτεια Krasnoyarsk, στην επικράτεια ZATO Zelenogorsk, Η τρομοκρατική ενέργεια ανακόπηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η υπηρεσία πληροφοριών εξήγησε ότι δύο υποστηρικτές της οργάνωσης Citizens of the USSR* σχεδίαζαν να ανατινάξουν τους σταθμούς βάσης της Rostelecom PJSC και της TransTeleCom JSC προκειμένου να διακόψουν την αποστολή κλήσεων στους κινητοποιημένους μέσω της πύλης κρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ύποπτοι επρόκειτο να αγοράσουν ξυλάκια TNT και άλλα εκρηκτικά μέσω τρίτου. Όταν όμως παρέλαβαν τα εκρηκτικά, συνελήφθησαν από τους αξιωματικούς της FSB.

Η επιχείρηση που σχηματίζει την πόλη του Zelenogorsk (πρώην Krasnoyarsk-45) είναι το Ηλεκτροχημικό εργοστάσιο Rosatom, το οποίο ασχολείται με τον εμπλουτισμό ουρανίου και τη διαχείριση εξαφθοριούχου απεμπλουτισμένου ουρανίου για τις ανάγκες της πυρηνικής ενέργειας. 

* Εξτρεμιστική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία. FSB - RIA Novosti, 1920, 16/08/2023 Η FSB εντόπισε έναν κάτοικο του Angarsk, ο οποίος συνεργαζόταν με την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας Χθες, 09:01

.

ФСБ - РИА Новости, 1920, 16.08.2023
ФСБ выявила жителя Ангарска, сотрудничавшего с ГУР Украины

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...