Με πυραυλικά πλήγματα με το στρατηγικό όπλο Kh-47M2 Kinzhal και μαζική εκτόξευση πυραύλων cruise από 15 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, απάντησαν οι Ρώσοι κατά των ουκρανικών επιθέσεων με θαλάσσια drones  στη Μαύρη Θάλασσα και το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτεί τελικά η… Τουρκία.

«Μια νέα επίθεση με ρωσικούς πυραύλους έγινε εναντίον της χώρας μας.  Έπληξαν τη Motor Sich και την περιοχή του Χμελνίτσκι» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του που μεταδίδεται από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις οι Ουκρανοί κατασκευάζουν μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones.

Ταυτόχρονα πύραυλοι cruise Kalibr εκτοξεύτηκαν από σκάφη του ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα κατά ουκρανικών στόχων, ενώ εκρήξεις αναφέρονται στο  Ζιτομίρ.

Το εργοστάσιο της Motor Sich στη Ζαπορίζια είχε χτυπηθεί από τους Ρώσους λίγους μήνες μετά την επέμβαση στην Ουκρανία. Πέρσι το φθινόπωρο το ουκρανικό κράτος εθνικοποίησε την εταιρεία η οποία κατασκευάζει κυρίως μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...