Πρωτοφανείς επιθέσεις στον διάσημο Δανό σκηνοθέτη Lars Von Trier, που είπε ότι και «οι ζωές των Ρώσων έχουν σημασία»

 Πρωτοφανείς σε ένταση αλλά και χυδαιότητα επιθέσεις δέχεται ο γνωστός και καταξιωμένος Δανός σκηνοθέτης Lars Von Trier, επειδή είπε ότι «οι ζωές των Ρώσων έχουν επίσης σημασία»

Επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση της χώρας του, επειδή συμφώνησε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία.
Ο 67χρονος σκηνοθέτης και συγγραφέας δημοσίευσε τις θέσεις του στο Instagram αμέσως μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στη Δανία.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις και επιθέσεις από τα ΜΜΕ που του ζήτησαν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.
Ο Von Trier έγραψε στην ανάρτηση ότι το μήνυμα απευθύνεται στον κ. Zelensky και στον κ. Putin, και όχι λιγότερο στην κυρία Frederiksen (σ.σ. πρωθυπουργός Δανίας( που χθες, σαν ερωτευμένη, πόζαρε στο πιλοτήριο μιας από τις πιο τρομακτικές μηχανές δολοφονίας της εποχής μας , χαμογελώντας έως τα αυτιά).»

Οι ζωές των Ρώσουν έχουν σημασία

«Οι ζωές των Ρώσων έχουν επίσης σημασία!» τόνισε με μεγάλα αγγλικά γράμματα στην ανάρτησή του.
Ο Δανός βραβευμένος σκηνοθέτης κατήγγειλε και το παγκόσμιο κλίμα ρωσοφοβίας που έχει επικρατήσει.
Υπενθυμίζεται πως ρωσικές ομάδες και Ρώσοι αθλητές είναι αποκλεισμένοι από όλα τα αθλήματα ακόμη και από την F1.
Σημειώνονται βανδαλισμοί και μποϊκοτάζ σε ρωσικά εστιατόρια ή καταστήματα στη Δύση.
Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται έξω από ορθόδοξες εκκλησίες ενώ ορχήστρες και παραστάσεις όπερας έχουν απαγορεύσει ρωσικές συνθέσεις.

trier_b.jpg
Δεν υπαναχωρεί

Ευρισκόμενος υπό πίεση, ο Δανός σκηνοθέτης προσπάθησε να διευκρινίσει ότι στην ειδική επιχείρηση τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας.
«Απλώς έλεγα το προφανές: ότι όλες οι ζωές σε αυτόν τον κόσμο έχουν σημασία! Μία ξεχασμένη φράση φαίνεται, από μια εποχή που ο πασιφισμός ήταν αρετή» πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος στους επικριτές του που επιδιώκουν να τον φιμώσουν, ο σκηνοθέτης εξήγησε περαιτέρω:
«Είμαι 67 ετών. Έχω Πάρκινσον, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και επί του παρόντος ελεγχόμενο αλκοολισμό. Εν ολίγοις, μου έχουν απομείνει μόνο μερικές αξιοπρεπείς ταινίες».
Ωστόσο, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα αρχικά σχόλιά του, χωρίς να υποχωρεί, παρόλο που τον κατηγορούν για «μίσος» και πως κατά κάποιο τρόπο «συμπαθεί» τη ρωσική πλευρά του πολέμου στην Ουκρανία.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...