Ουκρανία: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak στο Novorossiysk

 Αν και η Ρωσία υποστηρίζει πως εξουδετέρωσε επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια drones κατά ναυτικής βάσης στο Novorossiysk, στη Μαύρη Θάλασσα, το Κίεβο υποστηρίζει πως από αυτήν την επίθεση του με δύο drones κατάφερε να πλήξει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Olenegorsky Gornyak, το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει, έχει πάρει κλίση και δεν μπορεί να συνεχίσει τις μάχιμες αποστολές του.

Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσαν πως δυνάμεις της μαζί με το ουκρανικό ναυτικό κατάφεραν να πλήξουν το 112 μέτρων ρωσικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί μεγάλο ρήγμα στο κύτος του, να πάρει κλίση προς τα αριστερά και να μην μπορεί να επιχειρήσει στρατιωτικά.
Άλλη πηγή ανέφερε χωρίς να κατονομάσει το Olenegorsky Gornyak, πως ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο χρειάσθηκε να ρυμουλκηθεί προς την ακτή επειδή δεν μπορούσε να πλεύσει μόνο του αφού υπέστη ζημιές. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν υπήρχε καμία αναφορά για πλήγμα ή ζημιές σε πολεμικό πλοίο.
Αντιθέτως, η ρωσική πλευρά υποστήριζε πως με πυρά από τα πολεμικά πλοία είχαν απωθηθεί οι επιθέσεις των θαλάσσιων drones.
Λόγω της επίθεσης, έκλεισε προσωρινά το εμπορικό λιμάνι του Novorossiysk, το οποίο διαχειρίζεται το 2% των παγκόσμιων πετρελαϊκών προμηθειών και από το οποίο εξάγονται επίσης σιτηρά.
www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...