Tεράστιο πλήγμα στο γόητρο του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία παρουσιάζει στην διεθνής στρατιωτική έκθεση «Army 2023» τα δυτικά «τρόπαια του πολέμου» που αιχμαλώτισε στην Ουκρανία

 Η διεθνής στρατιωτική έκθεση «Army 2023» ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Αυγούστου στη Μόσχα, με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει ότι θα παρουσιαστούν περίπου 1.500 αμυντικοί εξοπλισμοί.

Η Ρωσία επιδεικνύει κάποιους από τους πιο προηγμένους εξοπλισμούς της, ωστόσο αυτό που «τράβηξε τα βλέμματα» στην έκθεση ήταν η επίδειξη ουκρανικού και δυτικού αμυντικού εξοπλισμού που αιχμαλώτισε κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι ο εξοπλισμός που καταλήφθηκε κατά τη διάρκεια της «ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» παρουσιάζεται στο Patriot Park κοντά στη Μόσχα, ένα πάρκο με στρατιωτικά εκθέματα.

«Μια έκθεση αιχμαλωτισμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύονται από τις δυτικές χώρες, άνοιξε στο Patriot Park κοντά στη Μόσχα ως μέρος του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ Army 2023», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνεται το σουηδικό όχημα μάχης πεζικού CV90-40, το αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M-113, το αυστραλιανό τεθωρακισμένο όχημα Bushmaster και το γαλλικό τανκ AMX-10RCR.

Υπήρχαν μάλιστα μέχρι και…«λάφυρα» από το Starlink του Έλον Μασκ, αλλά και από αμερικανικής και τουρκικής κατασκευής drones!

Επιπλέον, το υπουργείο σημείωσε ότι μεταξύ των εκθεμάτων βρέθηκαν και πολλά βρετανικά τεθωρακισμένα.

Οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει περισσότερους από 870 εξοπλισμούς από το ουκρανικό πεδίο μάχης.

Image

Image

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...