Η Ουκρανία αρνήθηκε να παραλάβει 10 άρματα μάχης Leopard 1A5 από την Γερμανία – Ήθελαν επισκευές

 Η Ουκρανία αρνήθηκε να δεχτεί μια παρτίδα 10 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 1A5 που έστειλε η Γερμανία, λέγοντας ότι χρειάζονται επισκευές που ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει, ανέφερε το Der Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, το Κίεβο ειδοποίησε πρόσφατα το Βερολίνο ότι η πρόσφατη παρτίδα Leopard που είχε φτάσει στην Πολωνία απαιτούσε σημαντικές επισκευές.

Η Γερμανία φέρεται να έστειλε εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για να επιθεωρήσουν τα οχήματα.

Το Spiegel είπε ότι σύμφωνα με το συμπέρασμά τους, τα άρματα μάχης είχαν φθαρεί άσχημα κατά την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στα οχήματα στη Γερμανία.

Μερικά από τα πρώτα 10 Leopards που παρασχέθηκαν από τη Γερμανία τον Ιούλιο επίσης φέρεται να υπέστησαν παρόμοια προβλήματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας είπε στο Spiegel ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι οι επισκευές των αρμάτων μάχης βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Ουκρανία.

Νωρίτερα φέτος, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη Δανία και την Ολλανδία, θα παράσχει στην Ουκρανία περίπου 100 παλαιότερα άρματα μάχης Leopard 1.

Επιπλέον, η Δανία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αγοράσουν και να δωρίσουν 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall για την Ουκρανία. Οι δύο χώρες αναμένεται να παραδώσουν αυτά τα άρματα μάχης μέχρι τις «αρχές του 2024».

Η Γερμανία ανέθεσε επίσης στη Rheinmetall τον Αύγουστο να αγοράσει και να επισκευάσει περίπου 30 άρματα μάχης Leopard 1 για την Ουκρανία.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Δανία δήλωσε ότι θα στείλει επιπλέον 45 άρματα μάχης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 15 T-72EA και 30 Leopard 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...