Ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 άτομα προσάραξε σε απομακρυσμένο σημείο της Γροιλανδίας

 Ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες προσάραξε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στην Ανατολική Γροιλανδία και δεν μπορεί να απελευθερωθεί αμέσως, ανακοίνωσε την Τρίτη η Κοινή Αρκτική Διοίκηση του Δανικού στρατού (JAC). Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Ocean Explorer» προσάραξε τη Δευτέρα στο Alpefjord στο εθνικό πάρκο περίπου 1.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας Nuuk, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες ή για το περιβάλλον, πρόσθεσε.

«Ένα κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε κίνδυνο σε ένα εθνικό πάρκο είναι ξεκάθαρα ένα πρόβλημα». «Η πλησιέστερη βοήθεια είναι μακριά, οι μονάδες μας είναι μακριά και ο καιρός μπορεί να είναι πολύ δυσμενής», δήλωσε ο Διοικητής Επιχειρήσεων του JAC, Μπράιαν Τζένσεν, σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, σε αυτή την κατάσταση οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή ή το περιβάλλον. Το πλησιέστερο στο προσαραγμένο σκάφος είναι ένα σκάφος επιθεώρησης που βρισκόταν περίπου 1.200 ναυτικά μίλια μακριά τη στιγμή του συμβάντος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να φτάσει στο προσαραγμένο σκάφος την Παρασκευή το πρωί τοπική ώρα, πρόσθεσε ο Τζένσεν, αναφέρει το Tanjug.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...