Απίστευτη κλοπή χαλκού στη Γερμανία - Τεράστια η ζημιά για την Aurubis

 Η Aurubis είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού της Ευρώπης

Στόχος μιας τεράστιας κλοπής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έγινε η Aurubis, ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού της Ευρώπης.
Η γερμανική εταιρεία χαλκού δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι εντόπισε αποκλίσεις στα αποθέματα και τις αποστολές μετάλλου που συνδέονται με την ανακύκλωσή της στο Αμβούργο, γεγονός που την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήταν στόχος «εγκληματικής δραστηριότητας».
Η εταιρεία, η οποία παράγει περίπου 1,1 εκατ. τόνους φύλλων χαλκού ετησίως, είπε ότι τα ευρήματά της για «σοβαρές ενδείξεις ελλείψεων σε μέταλλο» την οδήγησαν να εμπλέξει το Κρατικό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Γερμανίας.
Το σκάνδαλο είναι το τελευταίο που συγκλονίζει τη βιομηχανία μετάλλων αφού ο παγκόσμιος έμπορος εμπορευμάτων Trafigura κατηγόρησε έναν Ινδό έμπορο ότι διέπραξε απάτη νικελίου 590 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του και οι σάκοι νικελίου βρέθηκαν γεμάτοι πέτρες στις αποθήκες του London Metal Exchange νωρίτερα φέτος.
Η φήμη του κλάδου έχει επίσης αλλοιωθεί περαιτέρω από μια σειρά απάτες και κλοπές στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Τεράστια η ζημιά της Aurubis

Ενώ προειδοποίησε ότι η ακριβής οικονομική ζημιά δεν μπορεί να εκτιμηθεί επί του παρόντος, η Aurubis είπε σε δήλωση ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος ότι οι ζημιές μπορεί να είναι στο χαμηλό εύρος των τριών εκατομμυρίων ευρώ».
Ως αποτέλεσμα, η πρόβλεψή της για κέρδη προ φόρων για το έτος έως το τέλος Σεπτεμβρίου ύψους 450 εκατ.-550 εκατ. ευρώ δεν θα επιτευχθεί.
Η Aurubis εργάζεται σε μια αναθεώρηση των αποθεμάτων της που πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η εταιρεία έχει ξεκινήσει έρευνες από εσωτερικούς και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να κατανοήσει καλύτερα τι συνέβη και να προτείνει μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της στο Αμβούργο.
Η Aurubis είναι ο μεγαλύτερος όμιλος τήξης και ανακύκλωσης χαλκού στην Ευρώπη με εγκαταστάσεις επεξεργασίας σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου συγκροτήματος στο νότιο τμήμα του Αμβούργου.
Έκανε 18,5 δισ. ευρώ έσοδα πέρυσι.
Η Aurubis είπε ότι είχε την ικανότητα να απορροφήσει τις απώλειες και ότι δεν θα επηρεάσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα σχέδια ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...