Συνελήφθη Τούρκος με σφαίρες στο Ελ.Βενιζέλος- Εξετάζεται αν σχετίζεται με το μακελειό στη Λούτσα

 Στη σύλληψη Τούρκου υπηκόου στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος προχώρησαν εχτές οι Αρχές,  ο οποίος έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, ερευνάται η σύνδεσή του με το περιστατικό στη Λούτσα όπου έξι Τούρκοι κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

Τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι από 9άρι όπλο και οι ταυτότητες πλαστές Πορτογαλίας.

Δεν είναι γνωστό ποιας χώρας είναι το διαβατήριο.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά επτά ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών με "πρωταγωνιστές" Τούρκους υπηκόους κουρδικής καταγωγής στην Αττική. Είχαν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά την άνοιξη του 2022 και το φθινόπωρο του 2021, σε Πλατεία Βάθη, Πετράλωνα, Ακτή Μουτσοπούλου Πειραιά και Ανάβυσσο.

Οι δολοφονικές αντιπαλότητες σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση μεταναστών και χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες και σε οικονομικές προστριβές αποδίδονται από τους αστυνομικούς τα κίνητρα των δολοφονικών επιθέσεων.

Ψάχνουν ΙΧ και μοτοσυκλέτα

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούν εικόνα των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης που σημειώθηκε λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο της Λούτσας.

Πέντε από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, ενώ ένας ακόμα άνδρας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος δίπλα από το όχημα. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αναζητούν τα άτομα που προσέγγισαν είτε με αυτοκίνητο, είτε με μοτοσυκλέτα το στόχο τους και εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ένα Ι.Χ. και μια μηχανή που εξαφανίστηκαν από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς.

Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε δίπλα από σπίτια στη συμβολή της οδού Αρίωνος με την Ακροπόλεως. Κάτοικοι της Λούτσας που άκουσαν βροχή πυροβολισμών κάλεσαν έντρομοι στις 18:31 το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφεραν το συμβάν, ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ. Δέκα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και κινητή ιατρική μονάδα, καθώς και οι πρώτες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.. Στο σημείο αντίκρισαν ένα λουτρό αίματος. Μέσα στο όχημα βρίσκονταν νεκροί 5 άνδρες, ενώ ο οδηγός που πιθανότατα προσπάθησε να γλυτώσει εντοπίστηκε δίπλα από το όχημα μέσα σε ένα χωράφι. Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 25 κάλυκες πυροβόλων όπλων.

Μακελειό στη Λούτσα: Τούρκοι κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες τα 6 θύματα - Ξεκαθάρισμα...
Μακελειό στη Λούτσα: Τούρκοι κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες τα 6 θύματα - Ξεκαθάρισμα..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...