Ο Ντεσπόντοφ… λύτρωσε τον “διπρόσωπο” ΠΑΟΚ

 Ο “Δικέφαλος του Βορρά” αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε την κατάσταση, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με γκολ του Βούλγαρου εξτρέμ, πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το Ελσίνκι για την πρεμιέρα των ομίλων του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε… διπρόσωπος στη φινλανδική πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Europa Conference League, ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν είχε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ελσίνκι, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τα τέρματα του

Κουλιεράκη, του Ντεσπόντοφ, αλλά και του Τόμας στις καθυστερήσεις, “λύτρωσαν” τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ξεκίνησαν νικηφόρα την φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Ο αγώνας

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά. Το πρώτο γεγονός άξιο αναφοράς ήταν η αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα της Ελσίνκι, Μαένπα, ο οποίος τραυματίστηκε και ο Οστ πήρε τη θέση του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 21ο λεπτό για τους Φινλανδούς με τον Ραντούλοβιτς να σουτάρει από πλάγια και η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 35ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ μετά από εντυπωσιακή επέμβαση του Κοτάρσκι και στη συνέχεια βρήκαν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Μπαντέ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στο κόρνερ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έψαξε άμεση αντίδραση. Στο 40′, ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση για τους Θεσσαλονικείς με το σουτ του Ντεσπόντοφ να περνάει όμως άουτ. Οι δυο ομάδες δεν έχασαν άλλη μεγάλη ευκαιρία και έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα υπέρ τους.

Οι πανηγυρισμοί των Φινλανδών για το γκολ που άνοιξε το σκορ του αγώνα. (INTIME Sports)

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε πολύ δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ντεσπόντοφ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Οστ έδιωξε σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση, ο Εκόνγκ πήδηξε ψηλότερα απ’όλους, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Λίγο αργότερα, οι “ασπρόμαυροι” έχασαν νέα ευκαιρία με τον Σβαμπ να κάνει τημν κεφαλιά και τον Οστ να λέει “όχι”. Στην αντεπίθεση όμως, οι παίκτες της Ελσίνκι βρήκαν χώρο, η μπάλα έφτασε στον Ραντούλοβιτς, ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι σημάδεψε το δοκάρι, “απαντώντας” έτσι στη δάση του Εκόνγκ νωρίτερα. Στο 55ο λεπτό, ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά νίκησε τον Οστ, ισοφαρίζοντας για τον “Δικέφαλο”, ο οποίος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Αν και ο ρυθμός έπεσε στο ματς, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για… το χρυσό γκολ. Στο 81ο λεπτό, ο Ντεσπόντοφ έκανε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Οστ για το 2-1. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Τάισον έφυγε στην κόντρα και γύρισε την μπάλα από τα δεξιά προς τον Τόμας, ο οποίος εκτέλεσε άνετα για το 3-1. Η Ελσίνκι δεν είχε “πει” την τελευταία της “λέξη” καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε πέναλτι μετά και από εξέταση του VAR. Ο Ραντούλοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, μειώνοντας σε 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΓΚΟΛ: 35′ Μπαντέ 90’+7′ Ραντούλοβιτς / 55′ Κουλιεράκης, 81′ Ντεσπόντοφ, 90’+3′ Τόμας
ΔΟΚΑΡΙ: 50′ Ραντούλοβιτς / 47′ Εκόνγκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62′ Χετεμάι / 64′ Ντεσπόντοφ
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ:
Με το γκολ που σημείωσε ο Κουλιεράκης, έγινε ο νεότερος αμυντικός παίκτης του ΠΑΟΚ που σκοράρει στην Ευρώπη.

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα (13′ Οστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (76′ Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62′ Κέσκινεν), Χετεμάι (61′ Τανάκα), Μπαντέ (62′ Μπενίς), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (85′ Βιερίνια), Ζίβκοβιτς (67′ Τάισον), Μουργκ (74′ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (75′ Τόμας).//Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...