Κακοκαιρία Daniel: «Ήχησε» το 112 για Εύβοια, Λάρισα και Πιερία – Προβλήματα σε Οινόη, Κέρκυρα, Λαμία

 Ειδοποίηση στα κινητά τους έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι σε Εύβοια, Λάρισα και Πιερία καθώς η κακοκαιρία «Daniel» αναμένεται να πλήξει τις συγκεκριμένες περιοχές με περισσότερη σφοδρότητα.

Σύμφωνα με το μήνυμα, συστήνεται στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών καθώς η κακοκαιρία απειλεί με μεγάλες βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Δείτε το μήνυμα:

«Προσοχή, είναι ένα ακραίο φαινόμενο»

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών και των φορέων λόγω της κακοκαιρίας ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα «ακραίο φυσικό φαινόμενο, σύμφωνα με τους μετεωορολόγους» και τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

«Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων», τόνισε ενώ πιο δύσκολα αναμένονται τα πράγματα από τις 10 το βράδυ και μετά.

Οι δηλώσεις του κ. Κικίλια:

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία Daniel θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πλήξει με μεγάλα ύψη βροχής, την Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, την Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια και ως εκ τούτου μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες.

Ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουμε ενημερώσει όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων.

Τέλος, αναφορικά με τον Έβρο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα ενεργό μέτωπο, είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση και η μάχη προφανώς συνεχίζεται».

Καθυστερήσεις στην Οινόη

Με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας ξεκίνησε από την Οινόη αμαξοστοιχία που είχε ακινητοποιηθεί νωρίτερα εκεί εξαιτίας της μονοδρόμησης στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για την αμαξοστοιχία IC 54, η οποία αναχώρησε από την Οινόη με 55 λεπτά καθυστέρησης λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ Οινόης και Τιθορέας γίνεται αυτές τις ώρες σε μονή γραμμή.

Αιτία είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη γραμμή καθόδου λόγω των καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...