Κινεζικό πλήγμα στη ρωσική αμυντική βιομηχανία – «Μπλόκο» στις εξαγωγές drones

 Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειες τους στην Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέιζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant. Οι πωλητές κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προσπαθούν να οργανώσουν παράλληλες εισαγωγές, αλλά αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από χώρες διαμετακομιστές αγαθών, μεταξύ άλλων και στο Καζακστάν το οποίο αυτές τις μέρες αυστηροποίησε τις διαδικασίες εισαγωγών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελπίζουν ότι οι προμηθευτές τους στην Κίνα θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδειες εξαγωγής στην Ρωσία, αλλά η έκδοση τους μπορεί να πάρει ένα χρόνο, γράφει η εφημερίδα. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μετά την απόφαση αυτή της Κίνας οι προμήθειες εξαρτημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ρωσία ανεστάλησαν επ’ αόριστον.

Ετικέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...