Ουκρανία: Υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση του ο υπουργός Άμυνας, Oleksii Reznikov

 Υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση του ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ουκρανικού Κοινοβουλίου.

Η αντικατάσταση του Reznikov αποτελεί απόφαση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky και συνιστά τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ουκρανική κυβέρνηση από την έναρξη του πολέμου.
«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησης μου στον Ruslan Stefanchuk, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.
Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τους τελευταίους 22 μήνες, που αποτέλεσαν και τους πιο σκληρούς στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Reznikov.
Η αντικατάσταση του Reznikov έρχεται σε μια στιγμή που ο ουκρανικός στρατός εξαπολύει την αντεπίθεση του σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακαταλάβουν εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις.
Τον Reznikov θα αντικαταστήσει ο Rustem Umerov, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας της Ουκρανίας.
10_13.jpg
Δεν θα αλλάξει τίποτα

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin υποστήριξε πως η αλλαγή στην ηγεσία των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τη Ρωσία αλλά και για την κατάσταση στο μέτωπο των συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...