Στόχος η Δυτική Ουκρανία; – Η Ρωσία θα ξεκινήσει πάλι την μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης T-80 μετά από 30 χρόνια!

 Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι ρωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει τα άρματα μάχης στις επιχειρήσεις φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει το Κρεμλίνο και κατ’ επέκταση την αμυντική βιομηχανία της χώρας να λάβει κάποιες αποφάσεις σχετικά με την κατασκευή νέων αρμάτων μάχης όπως το περίφημο T-80.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο Alexander Potapov, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Uralvagonzavod, η οποία διαθέτει τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και την τεχνογνωσία ώστε να ξεκινήσει πάλι η παραγωγή των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου T-80, που όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, έχουν αποδείξει την αξία τους στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας.

Οι προκλήσεις

Ωστόσο, για να ξεκινήσει πάλι η εν λόγω παραγωγική διαδικασία χρειάζονται πολλά νέα υλικά, δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα και προφανώς αρκετούς προμηθευτές, οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα, όχι μόνο λόγω των δυτικών κυρώσεων αλλά και επειδή έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που κατασκευάζονταν τα άρματα μάχης τύπου T-80.

Βέβαια, τα εργοστάσια της Uralvagonzavod εργάζονται στην πλατφόρμα αυτή, αλλά για την αναβάθμισή τους και όχι για την κατασκευή τους «από το μηδέν», αναπτύσσοντας τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης τύπου T-80BVM, τα οποία εισήλθαν σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2019, διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο πυροβόλο των 125 χιλιοστών, προηγμένα λειτουργικά συστήματα, νέο εξοπλισμό πληρώματος και ενισχυμένη, αρθρωτή θωράκιση και συστήματα προστασίας, σύμφωνα με ρωσικές πηγές πληροφόρησης.

Είναι σαφές γιατί το Κρεμλίνο έχει δώσει την εντολή στην Uralvagonzavod να αρχίσει ξανά η παραγωγή των αρμάτων μάχης τύπου T-80….

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και η Ρωσία χρειάζεται εκτός από τα Τ-90 και τα Τ-80 για να φτάσει στα σύνορα με την Δυτική Ουκρανία…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...