Ευθεία απειλή Β.Πούτιν στις ΗΠΑ: “Έδωσα διαταγή για 24ωρη περιπολία MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal” – Στόχος τα αεροπλανοφόρα στην Αν. Μεσόγειο….

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, προχώρησε σε παρέμβαση “έκπληξη” προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μην επεκτείνουν τον πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να προστατέψει το Ιράν και τη Συρία.

Ο Β.Πούτιν αποκάλυψε πως έδωσε διαταγή για 24ωρη περιπολία αεροσκαφών MiG-31 που φέρουν τον “game changer” μη ανασχέσιμο πύραυλο των 10 Mach Kh-47M2 Kinzhal.

Σημειώνεται ότι πρωταρχικός στόχος των Kinzhal είναι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα ο Β.Πούτιν εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με τον πυρηνικό «χαρτοφύλακα» στην Κίνα. Η κρατική τηλεόραση έδειξε σπάνια πλάνα του με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο να συνοδεύεται από αξιωματικούς του ναυτικού που μετέφεραν το λεγόμενο πυρηνικό βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί εντολή για πυρηνικό πλήγμα.

Δείτε το βίντεο

Β.Πούτιν: Έδωσα εντολή για 24ωρη περιπολία MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην ισραηλινή πλευρά δηλώνοντας πως «όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω κλιμάκωση», ενώ προχώρησε ακόμη περισσότερο εκτοξεύοντας κεκαλυμμένες απειλές.

“Έδωσα εντολή στις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις να ξεκινήσουν μόνιμες περιπολίες στην ουδέτερη περιοχή του Εναέριου Χώρου στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα αεροσκάφη μας MiG-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» τόνισε ο Πούτιν μετά την αποστολή από τις ΗΠΑ ισχυρών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Β.Πούτιν φοβάται ξεκάθαρα πως η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Ήδη πριν Αίγυπτος και Ιορδανία απείλησαν το Ισραήλ να μην προχωρήσει στα σχέδια εκδίωξης 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο και τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς».

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», ανέφερε ο κ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το Σάββατο την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών F-15E και αεροσκαφών A-10 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κίνηση των πολεμικών αεροσκαφών από την 494th Expeditionary Fighter Squadron και την 354th Expeditionary Fighter Squadron, αντίστοιχα, «ενισχύει τη στάση των ΗΠΑ και ενισχύει τις αεροπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή», ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών που εμπλέκονται.

Βουλευτής Κρατικής Δούμας: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιτεθούν στο Ιράν…

“Από τα μέσα του περασμένου αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν όχι προκαλούν, ξεκινούν, συμμετέχουν έμμεσα (όπως στην Ουκρανία) ή άμεσα στις περισσότερες στρατιωτικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, και σίγουρα προσπαθούν να αποκομίσουν το μέγιστο όφελος από αυτές.

Είναι προφανές ότι η τρέχουσα απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, όπου η εξουσία και η επιρροή της Ουάσιγκτον πρόσφατα κλονίστηκε πολύ, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Σε αυτή την περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση για να επιτεθούν στον μακροχρόνιο σκληρό αντίπαλό τους Ιράν” τόνισε ο Viktor Sobolev, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σύγκρουση ως πρόσχημα για να επιτεθούν στο Ιράν, το οποίο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υποστηρίζει τη Χαμάς και εκείνες τις αραβικές απελευθερωτικές δυνάμεις που πολεμούν αυτή τη στιγμή με το Ισραήλ” είπε ο Sobolev κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κέντρο Τύπου του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya.

Ο βουλευτής πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή διπλωματικά, αν και στην παρούσα κατάσταση αυτό σαφώς δεν θα είναι εύκολο.

Ο Sobolev υπενθύμισε ότι υπάρχουν ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό και στρατιωτικές βάσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί και ανοίξει το λεγόμενο δεύτερο μέτωπο των αραβικών δυνάμεων αντίστασης κατά του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο IDF θα αρχίσει σίγουρα να χτυπά την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της παλαιστινιο-ισραηλινής στρατιωτικής αντιπαράθεσης, η Δαμασκός εξέφρασε την υποστήριξή της στις ενέργειες της Χαμάς. Το αραβικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η απάντηση των δυνάμεων της Παλαιστινιακής αντίστασης αποδεικνύει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος στη γη του.

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να παρέμβουν άμεσα στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Δεδομένης της προφανούς αποτυχίας της ουκρανικής εκστρατείας, στην οποία έχουν ήδη επενδυθεί δεκάδες δισεκατομμύρια, ο Μπάιντεν χρειάζεται έναν «νικηφόρο πόλεμο» περισσότερο από ποτέ πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Είναι απίθανο η Ουάσιγκτον να αποφασίσει για χερσαία επιχείρηση, αλλά η εκτόξευση πυραύλων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον των εχθρών του Ισραήλ είναι ένα απολύτως αποδεκτό και οικείο σενάριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...