Η Ρωσία εξοπλίστηκε με νέα συστήματα αεράμυνας: μέχρι το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου

Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (SAM), με τη βοήθεια των οποίων έχουν ήδη καταρρίψει 24 αεροσκάφη της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. 

Ωστόσο, το όνομα του νέου συγκροτήματος δεν διευκρινίζεται. 

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Αεροπορίας Sergei Lipovoy, αυτό το συγκρότημα μπορεί να αντιπροσωπεύει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των συστημάτων αεράμυνας που χρησιμοποιούνται ήδη στη Ρωσία.

Η κατάσταση στα μέτωπα Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

Σύμφωνα με το τμήμα, ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 500 νεκρούς και τραυματίες, ένα τανκ, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και δύο φορτηγά. Το αμερικανικό οβιδοβόλο M119 απενεργοποιήθηκε επίσης από Ρώσους πυροβολικούς.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ο ουκρανικός στρατός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες αντεπίθεσης. Τις τελευταίες 24 ώρες, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απέκρουσαν 15 εχθρικές επιθέσεις. 

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε πάνω από 145 άτομα, καταστράφηκαν επίσης δύο οχήματα μάχης πεζικού και δύο αυτοκίνητα. Στις περιοχές των οικισμών Ogurtsovo και Volchansk, στην περιοχή Kharkov, καταστράφηκε αποθήκη με πυρομαχικά που προοριζόταν για στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, οι Ρώσοι πυροβολικοί νίκησαν το εχθρικό προσωπικό και τον στρατιωτικό εξοπλισμό στις περιοχές του νησιού Aleshkinsky και της σιδηροδρομικής γέφυρας κατά μήκος του Δνείπερου. Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση υπολογίζονται σε 110 άτομα.

.


Работа реактивной системы залпового огня (РСЗО) «Град»Фото: МО РФРабота реактивной системы залпового огня (РСЗО) «Град»

Τι συμβαίνει στην κατεύθυνση του Avdeevsky
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην Avdeevka, η οποία έχει γίνει ένα είδος προπύργιο του ουκρανικού στρατού. 
Οι στρατιώτες κατάφεραν να εδραιώσουν σε κυρίαρχο ύψος, που κατέλαβαν στις 24 Οκτωβρίου στρατιώτες της 114ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων.

Στην κατεύθυνση Avdeevsky, ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεθωρακισμένα οχήματα. 
Συγκεκριμένα, πρόσκοποι από το 58ο ξεχωριστό τάγμα ειδικών δυνάμεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατάφεραν να χτυπήσουν τέσσερα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα σε μία εξόρμηση.

Ο πρώην σύμβουλος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Αλεξέι Αρέστοβιτς πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χάσουν τον έλεγχο της Avdiivka. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα είναι μια «ποινή για το ουκρανικό σύστημα», καθώς η στρατιωτική ηγεσία της χώρας έχει ήδη χάσει επτά πόλεις στο πλαίσιο του ίδιου συστήματος.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία χάνει ραγδαία αεροπλάνα και βομβαρδιστικά. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, ο στρατός της δημοκρατίας έχασε δύο αεροσκάφη MiG-29, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα εκπαιδευτικό μάχης L-29. Καταρρίφθηκαν πάνω από τα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της περιοχής Χερσώνα και της περιοχής Ντνεπροπετρόφσκ. 

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Αεροπορίας Σεργκέι Λιποβόι, στο Κίεβο έχουν απομείνει μόνο δώδεκα βομβαρδιστικά έτοιμα να εκτελέσουν αποστολές. Μιλάμε για σοβιετικά αεροσκάφη Su-24 και Su-25. Η κατάσταση είναι παρόμοια με τα ελικόπτερα, υπάρχουν από 30 έως 40 από αυτά. 

Ο Λιποβόι τόνισε ότι χωρίς αεροπορία, η Ουκρανία μπορεί να ξεχάσει οποιεσδήποτε χερσαίες επιθετικές επιχειρήσεις.


Τι είναι γνωστό για το νέο ρωσικό τάγμα Η Δημοκρατία της Τσετσενίας ολοκληρώνει τη συγκρότηση ενός νέου τάγματος, που θα φέρει το όνομα του πρώτου ιμάμη του Βόρειου Καυκάσου, Σεΐχη Μανσούρ.
Σχεδιάζεται να μεταφερθεί στη δικαιοδοσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Η βάση του τάγματος θα βρίσκεται στο Gudermes, όπου θα εξοπλιστούν έξι στρατώνες, ένα γεωτρύπανο, ένας χώρος στάθμευσης, μια καντίνα 100 θέσεων και μια αίθουσα προσευχής για τους στρατιώτες.

Σημειώνεται ότι στον ουκρανικό στρατό υπάρχει ομώνυμο τάγμα. Δημιουργήθηκε το 2014 από μαχητές που δηλώνουν ριζοσπαστικά κινήματα του Ισλάμ. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram "Caution, News", το τάγμα περιλαμβάνει ξένους μισθοφόρους και στρατιωτικό προσωπικό που εγκατέλειψαν την Τσετσενία κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας. 

Οι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδίδονται μαζικά Ο αριθμός των αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτών έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Οι αιχμάλωτοι πολέμου παραδέχονται ότι υπάρχει άσχημη ψυχολογική ατμόσφαιρα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η αύξηση του αριθμού των αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ των Ουκρανών διευκολύνεται όχι μόνο από την εκπαίδευση των Ρώσων στρατιωτών, αλλά και από τις λανθασμένες αποφάσεις της ουκρανικής διοίκησης. 

Έτσι, οι στρατιώτες είπαν ότι οι κινητοποιημένοι κάτοικοι του Lvov στάλθηκαν αμέσως στην πρώτη γραμμή αφού πιάστηκαν από υπαλλήλους του «εδαφικού κέντρου στρατολόγησης». Ωστόσο, δεν έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Увеличению числа военнопленных среди украинцев способствует не только выучка российских солдат, но и ошибочные решения украинского командования. Так, солдаты рассказали, что мобилизованных жителей Львова сразу же отправили на передовую после того, как они были пойманы сотрудниками «территориального центра комплектования». При этом они не прошли должного обучения.

Читайте также:

На Украине понадеялись на заключение мира до Нового года

Раскрыта новая тактика ВС России в зоне СВО

Украине описали последствия производства собственных снарядов

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...