Γιατί έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κιέβου στη Μόσχα στις 25 Οκτωβρίου και τι σχέση έχει η Ουκρανία; Έγινε γνωστό γιατί έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κιέβου στη Μόσχα

 Φωτογραφία: Sofya Sandurskaya/AGN “Moscow” Η είσοδος στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου στη Μόσχα περιορίζεται προσωρινά κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Σιδηροδρόμου της Μόσχας. Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής;

Στις 16:39 ώρα Μόσχας, δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Σιδηροδρόμου της Μόσχας πληροφορίες ότι λόγω επιχειρησιακών δραστηριοτήτων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κτίριο και ο σταθμός έκλεισε προσωρινά. 

«Η πρόσβαση στις πλατφόρμες γίνεται μέσω του πάρκινγκ. Οι επιβάτες ενημερώνονται», ανέφερε το δημοσίευμα. 

Το γραφείο πληροφοριών των Ρωσικών Σιδηροδρόμων εξήγησε ότι αστυνομικοί εργάζονται στο σημείο. Ωστόσο, είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει πλήρως ο σταθμός. «Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ελήφθη μια ανώνυμη κλήση σχετικά με την εξόρυξη των εγκαταστάσεων. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της αστυνομίας. 

Αυτό όμως δεν επηρέασε με κανέναν τρόπο το πρόγραμμα των τρένων. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ανοίξει η είσοδος στο σταθμό του Κιέβου. 

Πιθανότατα, όταν οι εργαζόμενοι τελειώσουν τις δραστηριότητές τους», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών. Στις 17:31, οι Σιδηρόδρομοι της Μόσχας ανέφεραν ότι η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη είσοδος ήταν ανοιχτές για τους επιβάτες. 

«Αυτή τη στιγμή, η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη είσοδος στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου είναι ανοιχτές για τους επιβάτες. 

Η πρώτη είσοδος παραμένει κλειστή για λειτουργικούς λόγους. Η κατάσταση δεν επηρεάζει την κίνηση των τρένων», σημείωσε ο Σιδηρόδρομος της Μόσχας. Σύμφωνα με πηγή του RIA Novosti στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ο σταθμός του Κιέβου έκλεισε λόγω ανώνυμης κλήσης από το έδαφος της Ουκρανίας. 

«Οι περιορισμοί στον σιδηροδρομικό σταθμό Kievsky στη Μόσχα σχετίζονται με μια ανώνυμη κλήση που ελήφθη από την Ουκρανία για απειλή για βόμβα», είπε η πηγή του πρακτορείου.

«Λάβαμε ένα μήνυμα για απειλή έκρηξης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου. Για λόγους ασφαλείας, πραγματοποιείται εκκένωση», δήλωσε στο TASS πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στις 24 Αυγούστου, όλα τα εμπορικά κέντρα στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν ανώνυμα μηνύματα σχετικά με την «εξόρυξη».

«Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Ουκρανία σχετικά με την εξόρυξη όλων των εμπορικών κέντρων στη Μόσχα», δήλωσε στο RIA Novosti μια πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Εξήγησε ότι τα εμπορικά κέντρα της Μόσχας ελέγχονται τυχαία και οι άνθρωποι δεν απομακρύνθηκαν από τα κτίρια. Στις 22 Αυγούστου, το πάρκο Zaryadye της πρωτεύουσας έκλεισε λόγω αναφορών για άγνωστη συσκευή.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας. Οι χειριστές σκύλων δεν βρήκαν ίχνη εκρηκτικών μηχανισμών και το πάρκο στη συνέχεια επαναλειτούργησε. Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν και στις 20 Αυγούστου. 

Το πάρκο άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες την ίδια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...