«Χωρίς σφαίρες» ο ουκρανικός Στρατός: Στάχτη χιλιάδες τόνοι ΝΑΤΟϊκού οπλισμού, κόμβοι επιμελητείας και 37 αμυντικές βιομηχανίες!

 Χιλιάδες τόνοι στρατιωτικού εξοπλισμού που παραχώρησαν δυτικές χώρες στην Ουκρανία καταστράφηκαν μέσα σε 14 περίπου ημέρες προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην μαχητική ισχύ των ουκρανικών ΕΔ.

Η Ρωσία επέφερε καίριας σημασίας πλήγματα κτυπώντας αιφνιδιαστικά συγκροτήματα επιμελητειακής υποστήριξης και κυρίως, οπλοστάσια με ΝΑΤΟϊκό οπλισμό.

Η καταστροφή για τους Ουκρανούς είναι ανυπολόγιστη. Ο ουκρανικός Στρατός δεν μπορεί να διεξάγει πλέον  επιθετικές  επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας ενώ έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ΝΑΤΟϊκών χωρών στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως σε τμήματα του μετώπου η αναλογία ισχύος του πυροβολικού είναι 8 προς 1 υπέρ του ρωσικού. Δηλαδή, οι Ουκρανοί έχουν μείνει χωρίς οβίδες και πυρομαχικά!

Διαβάστε επίσης: Οι Ουκρανοί μένουν χωρίς πυρομαχικά για 45 ημέρες: «Το Κίεβο μπορεί να χάσει τα πάντα» λένε οι ΗΠΑ – Γερμανικά ΜΜΕ: «Το μέτωπο καταρρέει»!

Ποια οπλοστάσια έπληξαν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τις αναφορές, το διάστημα 19 Σεπτεμβρίου- 3 Οκτωβρίου οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις εξής βάσεις και αποθήκες οπλισμού:

  1. Drones καμικάζι «Geran» έπληξαν το 48ο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον οικισμό Kalinovka 30 χλμ από την Vinnitsa. Kτυπήθηκαν τόσο οι αποθήκες όσο και οι στρατώνες της περιοχής Kalinovka-4.
  2. Καταστράφηκε το 62ο οπλοστάσιο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Kirovograd στο χωριό Bogdanovka. Στο έδαφος της στρατιωτικής μονάδας δεν υπήρχαν μόνο αποθήκες πυρομαχικών, αλλά και μεγάλος αριθμός προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων ξένων μισθοφόρων.
  3. Στις 25 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν την αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο χωριό Kiselevka, στην περιοχή Χερσώνα. Το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα έδειξε πλάνα από την καταστροφή της αποθήκης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία περιείχε περισσότερους από 3.000 τόνους πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων.
  4. Χιλιάδες τόνοι οπλισμού του ΝΑΤΟ που είχαν αποθηκευτεί σε πρώην σοβιετικά οπλοστάσια κοντά στο Κριβόι Ρογκ και το Κιρόβογκραντ καταστράφηκαν από επιθέσεις ρωσικών πυραύλων κρουζ και drones καμικάζι.
  5. Κτυπήθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo (Krivoy Rog)
  6. Κτυπήθηκε η Έδρα της Διοίκησης “Νότος” στην Οδησσό
  7. Κτυπήθηκαν βάσεις του Ουκρανικού Ναυτικού
  8. Κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις UAV.
  9. Κτυπήθηκε το ξενοδοχείο “Οδησσός”. Το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως αρχηγείο του Ουκρανικού Ναυτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  10. Ρωσικές μονάδες το πρωί της 2ας Οκτωβρίου εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη βιομηχανική Ζώνη του Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν πολλές στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Έτσι, μια στρατιωτική μονάδα στο νοτιοανατολικό τμήμα του Χάρκοβο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Rogan, δέχτηκε επίθεση. Στο έδαφος της μονάδας υπήρχαν υπόστεγα στα οποία ήταν αποθηκευμένα θωρακισμένα και επισκευασμένα τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έτοιμα να σταλούν στη γραμμή επαφής. Τα τεθωρακισμένα οχήματα σχεδιάζονταν να φορτωθούν με γερανό σε μια πλατφόρμα και να μεταφερθούν κατά μήκος δύο σιδηροδρομικών γραμμών.

Πρωθυπουργός της Ουκρανίας: 37 αμυντικές βιομηχανίες υπέστησαν ζημιές

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης, Denis Shmygal, τουλάχιστον 37 αμυντικές επιχειρήσεις στη χώρα υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιδρομών.

Ο Shmygal σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας είναι μεταξύ των κύριων στόχων των ρωσικών ΕΔ.

Ο Shmygal δεν είπε ποιες επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται επιλογές για την αποκατάστασή τους.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε εργοστάσιο στο Χάρκοβο, όπου κατασκευάστηκαν και επισκευάστηκαν άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαλύθηκε ο κόμβος επιμελητειακής υποστήριξης των ουκρανικών ΕΔ στην Βίννιτσα

Παράλληλα, οι Ρώσοι κατέστρεψαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Vapnyarka στην περιοχή Vinnytsia.

Ο σιδηροδρομικός Σταθμός Vapnyarka είναι ένας σημαντικός κόμβος στην Κεντρική Ουκρανία, ένας σταθμός συγκέντρωσης (επαρκής αριθμός σιδηροτροχιών για ελιγμούς τρένων) τρένων που τροφοδοτούσε με πυρομαχικά και οπλισμό πολλές Ταξιαρχίες στα μέτωπα του πολέμου

Μεγάλες αποστολές όπλων από τη Ρουμανία περνούσαν μέσω Μολδαβίας και στη συνέχεια από τη Vapnyarka για να μεταφερθούν στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

Στην περιοχή καταστράφηκε ένα τρένο με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου. Πιθανώς λόγω της έκρηξης οι σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές δυσκολίες στην επιμελητειακή υποστήριξη του ουκρανικού Στρατού.

Καταστροφή 100 τόνων πυρομαχικών

Στην περιοχή Izmail της περιοχής της Οδησσού, drones Geran-2 έπληξαν αρκετές αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών. Επιπλέον, παρόμοιες εγκαταστάσεις κτυπήθηκαν στις περιοχές Νικολάεφ και Χερσώνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις αφίξεις ρωσικών drones ακολούθησε ανατίναξη πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες πυρκαγιές στις εγκαταστάσεις.

Στις περιοχές αυτές, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πάνω από 100 τόνους πυρομαχικών που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν κατά την αντεπίθεση.

Διαβάστε επίσης: Άγνωστο ρωσικό όπλο εξαΰλωσε Ουκρανούς στρατιώτες στην Κλισίφκα- Τεράστιο “Μανιτάρι” στη Χερσώνα: Στάχτη 3.000 τόνοι πυρομαχικών του Κιέβου

Καταστράφηκε ολοσχερώς το μεγαλύτερο συγκρότημα υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανικών ΕΔ στο Lviv

Το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο συγκρότημα της Λβιβ μέσω της οποίας μεταφορτώνονταν δυτικά όπλα, εξοπλισμός και πυρομαχικά.

Οι αρχές της περιοχής Lviv λένε ότι η φωτιά έκαψε μια έκταση σχεδόν 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Οι περισσότερες αποθήκες πυρομαχικών, όπλων και άλλου εξοπλισμού καταστράφηκαν από την πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά για 12 ώρες.

Για τουλάχιστον μιάμιση με δύο ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, οι Ουκρανοί πυροσβέστες αρνούνταν  να σβήνουν τη φωτιά. καθώς η κατάσβεση της χωρίς ειδικό εξοπλισμό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η καταστροφή του Αρχηγείου και της βάσης των USV στην Οδησσό

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

Η καταστροφή του σιδηροδρομικού κόμβου στην Βιννίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...